Εποχή Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική Ελλάδας

Εποχή Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική Ελλάδας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:08 Δημιουργία 25/10/18, 16:05

Τα «κλειδιά» της Εθνικής Ελλάδας στον Άγγελο Αναστασιάδη δίνει η ΕΠΟ, που κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, άναψε «πράσινο φως» στον πρόεδρο Ευάγγελο Γραμμένο για να ολοκληρώσει το «διαζύγιο» με τον ομοσπονδιακό προπονητή Μίχαελ Σκίμπε και να «κλείσει» τον Έλληνα τεχνικό.

Η επιλογή του Αναστασιάδη έγινε με κριτήριο την εμπειρία του, αφού έχει δουλέψει και σε πάγκους μεγάλων συλλόγων (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) και σε Εθνική ομάδα και συγκεκριμένα στην Εθνική Κύπρου, την επταετία 2004-2011.

Βάσει των πληροφοριών που διέρρευσαν, αρχικά η συμφωνία θα είναι μονοετούς διάρκειας και συγκεκριμένα ως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε και ολοκληρώνονται τα προκριματικά του EURO 2020, με αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής στα τελικά.

Εφόσον ο Άγγελος Αναστασιάδης αναλάβει τελικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η Εθνική ομάδα θα δει ξανά Έλληνα προπονητή στον πάγκο της ύστερα από 17 χρόνια.

Συγκεκριμένα ήταν το 2001, όταν τότε ο Νίκος Χρηστίδης είχε αντικαταστήσει τον Βασίλη Δανιήλ προκειμένου να παραδώσει την ομάδα στον Ότο Ρεχάγκελ.

Ενδιάμεσα, ο Κώστας Τσάνας είχε διατελέσει υπηρεσιακός προπονητής για πέντε αγώνες. Σε αυτά τα 17 χρόνια, εκτός του Ρεχάγκελ, από τον πάγκο της Εθνικής πέρασαν οι Φερνάντο Σάντος, Κλάουντιο Ρανιέρι, Σέρχιο Μαρκαριάν και Μίχαελ Σκίμπε.

Αν σου άρεσε κάνε