Απίστευτος Πετρούνιας: Τρίτο χρυσό μετάλλιο, παρά τον τραυματισμό

Απίστευτος Πετρούνιας: Τρίτο χρυσό μετάλλιο, παρά τον τραυματισμό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 18:29 Δημιουργία 02/11/18, 18:26

Ιστορία συνεχίζει να γράφει ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική, καθώς την Παρασκευή στην Ντόχα κέρδισε το τρίτο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στον ώμο, ο Έλληνας αθλητής βρέθηκε στην κορυφή συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από τους υπόλοιπους αντιπάλους του (15,366β.) που έλαβαν μέρος στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, μετά τα χρυσά μετάλλια στην Γλασκώβη (2015) και στο Μόντρεαλ (2017) ανέβηκε για τρίτη φορά στο ψηλότερο σκαλό του βάθρου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ σε λίγες ημέρες θα μπει στο χειρουργείο, για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο.

Με το μετάλλιο αυτό ο Πετρούνιας «έγραψε ιστορία» καθώς έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο.

Επίσης, έγινε ο τρίτος γυμναστής στην ιστορία της ενόργανης, που έχει πανηγυρίσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα, ενώ παράλληλα διεύρυνε το αήττητο σερί που έχει εδώ και 2.5 χρόνια με 10 χρυσά σε ισάριθμες διοργανώσεις που εμφανίστηκε.

Στο στάδιο Aspire Dome που γίνονται οι αγώνες, είχε κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα το 2009, λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Στον τελικό, παρά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί μπήκε ως το μεγάλο φαβορί και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει αντίπαλο.

Ο μεγάλος του αντίπαλος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και γενικά στις τελευταίες κορυφαίες διοργανώσεις, ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι, ήταν δεύτερος με 15.100 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14.900.

Αν σου άρεσε κάνε