Τένις: Ο Τσιτσιπάς έχασε, κοιτώντας στα μάτια τον Φέντερερ

Τένις: Ο Τσιτσιπάς έχασε, κοιτώντας στα μάτια τον Φέντερερ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:36 Δημιουργία 03/01/19, 14:31

Ενδεικτική των τρομακτικών προοπτικών που έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να αφήσει ιστορία στο χώρο του παγκόσμιου τένις ήταν η σημερινή εμφάνιση του απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ στο τουρνουά Hopman Cup στο Περθ της Αυστραλίας.

Ο 20χρονος Έλληνας έχασε στο τάι μπρέικ και τα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4) από τον 37χρονο Ελβετό.

«Μου αρέσει να παίζω με αυτούς τους νέους, φέρνουν κάτι διαφορετικό και κάτι που δεν έχω δει ποτέ σήμερα» δήλωσε ο Φέντερερ και συνέχισε: «Όπως μπορείτε να δείτε, εξακολουθώ να αναπνέω έντονα. Διασκέδασα πολύ και πραγματικά απολάμβανα τον εαυτό μου».

Ο Έλληνας πρωταθλητής «στρίμωξε» για τα καλά τον Ελβετό Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον κοίταξε στα μάτια, αλλά, όπως δηλώνει ο διάσημος Ελβετός, ήταν πάντα σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. «Ποτέ δεν παίζω για να χάσω, παίζω πάντα για να νικήσω» πρόσθεσε ο Φέντερερ.

«Νομίζω ότι το τένις είναι ένα άθλημα που κανείς δεν θέλει να χάσει. Έχω συνηθίσει σε αυτό κατά τη διάρκεια των ετών, έτσι δεν είμαι σίγουρος αν είναι ένα πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να είμαι το φαβορί» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Σκεφτόμουν ότι ο Στέφανος θα βγει και θα παίξει έναν μεγάλο αγώνα. Έτσι έκανε. Όχι πολλά αβίαστα λάθη και απλά πολύ ποιοτικό τένις. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που βλέπω ήταν η διαφορά στο πρώτο σετ, ίσως απλά ένας άσος ή ένα διπλό λάθος. Στο δεύτερο σετ είχα λίγες περισσότερες πιθανότητες, αλλά θα μπορούσε να πάει εύκολα στα τρία σετ».

Αν σου άρεσε κάνε