Στον Κιλπάτρικ κατέληξε ο Πιτίνο για τον Παναθηναϊκό

Στον Κιλπάτρικ κατέληξε ο Πιτίνο για τον Παναθηναϊκό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:07 Δημιουργία 08/01/19, 16:03

Στον Σον Κιλπάτρικ κατέληξε ο Ρικ Πιτίνο για την ενίσχυση του μπασκετικού Παναθηναϊκού, με τον Αμερικανό προπονητή του «τριφυλλιού» να επιλέγει τελικά τον 29χρονο σούτινγκ γκαρντ αντί του Τζειμς Νάναλι, που θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις και στην θέση «3».

Ο ΝΒΑερ, Κιλπάτρικ, φαινόταν αρχικά διστακτικός να αφήσει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του προκειμένου να έρθει στην Ευρώπη, καθώς περίμενε μία πρόταση από κάποια ομάδα του NBA.

Όλα αυτά μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (08/01) όταν ο Παναθηναϊκός τον έπεισε να αλλάξει γνώμη και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία μαζί του.

Ο Πιτίνο αποφάσισε να δώσει το «χρίσμα» στον Κιλπάτρικ ο οποίος πλέον θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης τις επόμενες ώρες και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Ο απόφοιτος του Σινσινάτι ήταν εξαρχής το φαβορί για να ντυθεί στα πράσινα, καθώς ο Πιτίνο ξεχώρισε τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα ήθελε να προσθέσει στο υπάρχον ρόστερ.

Με μέσους όρους καριέρας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου στους 10,3 πόντους, ο Κιλπάτρικ είναι ένας σκόρερ ολκής, ικανότατος εκτελεστής αλλά και δημιουργός που προέρχεται από εξαιρετικό φινάλε πέρσι στους Σικάγο Μπουλς.

Μάλιστα, θα βοηθήσει την περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού, η οποία δεν έχει τον ίδιο αριθμό λύσεων με την θέση «3», όπου αγωνίζεται ο Νάναλι και βρίσκονται ήδη οι Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Λοτζέσκι.

Αν σου άρεσε κάνε