Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολα ο Ολυμπιακός, 3-1 την Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολα ο Ολυμπιακός, 3-1 την Ξάνθη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:46 Δημιουργία 23/01/19, 21:44

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι αναμενόταν το εμπόδιο της Ξάνθης και με το τελικό 3-1 στη ρεβάνς του Καραϊσκάσκη πήρε απόλυτα δίκαια την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς οι Ακρίτες ήθελαν ένα γκολ για να κάνουν τη ζωή δύσκολη των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, όμως, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη από τα πρώτα λεπτά, κυριάρχησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής κι από πολύ νωρίς φάνηκε αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα στους φιλοξενούμενους.

Με ποσοστό κατοχής στο 73% και 10 τελικές έναντι μόλις μίας της Ξάνθης στο πρώτο 45λεπτο οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 29΄ πήραν προβάδισμα στο σκορ, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Νάτχο στον Ποντένσε και το ιδανικό τελείωμα του Πορτογάλου με πλασέ.

Ο Ολυμπιακός δεν «κατέβασε ταχύτητα» στο δεύτερο μέρος. Πολύ γρήγορα έκανε το 2-0 (52΄) με τον Χασάν να επιστρέφει στα γκολ, μετά από τη συνεργασία που είχε με τον Φορτούνη.

Το «νερό είχε μπει στ΄ αυλάκι» και όλα τελείωσαν στο 61΄, όταν μετά από σέντρα του Τσιμίκα και κακή εκτίμηση της μπάλας από τους αμυντικούς της Ξάνθης, ο Ποντένσε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η ακριτική ομάδα ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 75΄ με το πέναλτι του Μπρίτο, μετά από υπόδειξη του διαιτητή σε χέρι του Τσιμίκα.

Αν σου άρεσε κάνε