Super League: Με νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι

Super League: Με νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 20:02 Δημιουργία 30/01/19, 19:56

Με νίκες οδεύουν στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, που επικράτησαν επί των αντιπάλων τους το απόγευμα της Τετάρτης για τα παιχνίδια της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της Super League.

Η ΑΕΚ επικράτησε του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, καθώς οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ομάδα του Καραγεωργίου να κυκλοφορήσει την μπάλα και αυτός ο μονόλογος απέδωσε καρπούς στο 24΄, όταν στη σέντρα του Γκάλο ο Πόνσε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Μπάγιτς έσωσε τον Λεβαδειακό δύο φορές σε τετ α τετ με τον Πόνσε (27΄), Μπακασέτα (36΄), έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να ελπίζει, αλλά χωρίς κατοχή τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους «πράσινους.

Ο Νίκος Καραγεωργίου αποφάσισε να ρισκάρει, αφού το σκορ του το επέτρεπε και μετά τα μέσα του β΄ ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι τους Νάγκις, Μαρκόφσκι αναζητώντας την ευκαιρία.

Αυτή όμως δεν ήρθε ποτέ, αν εξαιρεθεί ένα λάθος του Μπάρκα που λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί ο Μαρκόφσκι. Έτσι, με «σβηστές μηχανές» για το τελευταίο ημίωρο, η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη, ενώ οι Βοιωτοί παραμένουν προτελευταίοι και οι πιθανότητες για παραμονή μειώνονται.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δυσκόλεψε πολύ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατόρθωσε να πάρει πολύτιμη νίκη με 2-1 και να διατηρήσει, στη χειρότερη περίπτωση, τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία, με τον ΠΑΣ να οργανώνει το παιχνίδι του μόνο αμυντικά και με οπισθοχωρημένους στο μισό γήπεδο τους παίκτες του.

Στο 38΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πέλκα, που καταλογίστηκε όταν σε προσπάθεια του Ακπομ να μπει στην περιοχή ο Ευαγγέλου τον μάρκαρε και ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε τα 11 βήματα.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στην ουσιαστικά πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθειά τους: στο 52΄ ο Μάνος από μπαλιά του Μπουκουβάλα έκανε υποδειγματικό πλασέ πάνω από τον Πασχαλάκη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 76΄ καταλογίστηκε νέο πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Λίλα στον Ακπομ, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ νικήθηκε από τον Βελλίδη, αλλά στο 87΄ ο Σβιντέρσκι από τα δύο μέτρα, σε σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΣ, έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στους γηπεδούχους.

Αν σου άρεσε κάνε