Καταδικάστηκε ο Μουρίνιο για φοροδιαφυγή

Καταδικάστηκε ο Μουρίνιο για φοροδιαφυγή

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:34 Δημιουργία 06/02/19, 10:30

Ποινή ενός χρόνου φυλάκισης με αναστολή και πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Μαδρίτης στον Ζοζέ Μουρίνιο, για μια σειρά φορολογικών αδικημάτων.

Υστερα από τη συμφωνία, όμως, που πέτυχαν οι δικηγόροι του με τους εισαγγελείς, η ποινή φυλάκισης θα μετατραπεί σε χρηματική ποινή ύψους 182.500 ευρώ, χρήματα τα οποία θα κληθεί να καταβάλει ο 56χρονος τεχνικός.

Οπως είναι γνωστό, η Ισπανία σπανίως επιβάλλει ποινές μικρότερες των δύο ετών για τέτοια ζητήματα. Ο Πορτογάλος κατηγορήθηκε πως είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα για την εκμετάλλευση της εικόνας του σε εταιρεία που είχε έδρα στις Παρθένους Νήσους και έτσι απέφευγε την φορολόγηση από τα κέρδη αυτά. Ο σκοπός του ήταν να αποκρύψει το οικονομικό του κέρδος και με τον τρόπο αυτό δεν δήλωνε στις ισπανικές φορολογικές αρχές τα εισοδήματά του από τις Παρθένες Νήσους. Με τη φορολογική αυτή απάτη, την περίοδο 2004-2010, οι Αρχές της χώρας έχασαν τα φορολογικά έσοδα τα οποία έπρεπε να πληρώνει ο Μουρίνιο και υπολογίζονται περίπου στα 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Το ζήτημα του Μουρίνιο με την ισπανική φορολογία και το δικαστήριο της Μαδρίτης είναι το πιο πρόσφατο αλλά εκτός από εκείνον, σταρ του ποδοσφαίρου όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Τσάμπι Αλόνσο κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

Αν σου άρεσε κάνε