Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή, 2-1 ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή, 2-1 ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:17 Δημιουργία 06/02/19, 21:14

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Τα πάντα, όμως, θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς της Τούμπας στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Σφιντέρσκι στο 58΄ (ο Πολωνός είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ και με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα), ωστόσο, οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 74΄ με τον Ντουρμισάι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθαν τα πάνω κάτω με το γκολ του Σταυρόπουλου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και σημαδεύτηκε από τα τραγικά λάθη των γκολκίπερ των δύο ομάδων, Κότνικ και Πασχαλάκη. Ο πρώτος έκανε άστοχη έξοδο και έδωσε την δυνατότητα στον Πολωνό στράικερ του «Δικεφάλου του Βορρά» να ανοίξει το σκορ, ενώ ο τερματοφύλακας των «ασπρόμαυρων», στις καθυστερήσεις του ματς, υπέπεσε σε παρόμοιο λάθος και ο Σταυρόπουλος σε κενή εστία έφερε την ολική ανατροπή στο ματς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι με το ίδιο σκορ ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (2-1), ωστόσο, στην Θεσσαλονίκη πέτυχε πέντε γκολ και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Οι αλλαγές που επέφερε ο Λουτσέσκου στην ενδεκάδα, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό, επηρέασαν τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και σαφώς στη ρεβάνς της Τούμπας τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι «κυανέρυθροι» δεν τα παράτησαν παρά το γκολ που δέχτηκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, στη συνέχεια είχαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν και τελικά δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις μετά το ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντουρμισάι (86΄).

Αν σου άρεσε κάνε