Μάλκοβιτς: Στην Ελλάδα οι βρωμιές γίνονται εκτός γηπέδου

Μάλκοβιτς: Στην Ελλάδα οι βρωμιές γίνονται εκτός γηπέδου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:48 Δημιουργία 09/02/19, 19:40

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα, για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη σχέση του με τον Ουίλκινς μίλησε ο 66χρονος Μάλκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό Jot Down.

Σε ό,τι αφορά τους «πράσινους», τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Παναθηναϊκό, μου είπαν το εξής: Το μόνο που θέλουμε είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο Πρωταθλητριών! Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία για εμάς. Είχε ενδιαφέρον. Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μιλούσαμε έξι γλώσσες... Αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, γίνονται πολλές βρωμιές εκτός γηπέδου. Πάντα κάτι συμβαίνει. Ο Τύπος είναι άθλιος! Υπήρχαν τρεις εφημερίδες που υποστήριζαν τον Παναθηναϊκό κι άλλες τρεις εναντίον του.

Και συνέχισε: «Οι διαιτησίες ήταν κακές, οι αγώνες ήταν σαν... αγώνες δρόμου. Έπειτα ήλθε η κρίση. Το ελληνικό μπάσκετ άρχισε να καταρρέει όταν ήλθε το ευρώ. Δεν μπορούσαν πλέον να δίνουν μαύρα χρήματα και ακολούθησε πτώση... Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν τόσο πλούσιος που δεν ήξερε τι είχε! Στο Final 4 του 1996 του είπα αστειευόμενος πως το ιδιωτικό αεροπλάνο για την επιστροφή μας στην Αθήνα ήταν πολύ μικρό. Αμέσως νοίκιασε ένα τζετ που είχε τα πάντα! Μέχρι και χαβιάρι! Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Αναφορικά στον Ντομινίκ Ουίλκινς, είπε: «Δεν ανταλλάξαμε ποτέ βρισιές όπως γράφτηκε αλλά το πρόβλημα με τον Ντομινίκ είναι ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ το καλοκαίρι. Στην πρώτη μας συνάντηση τον είδα να αράζει πίσω από μια μπασκέτα. Τον ρώτησα τι δεν πήγαινε καλά και μου είπε ότι έχει άσθμα. Του είπα λοιπόν: "Κοίτα... Κερδίζεις 3.5 εκατομμύρια δολάρια, δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άσθμα". Αυτό κράτησε 3-4 μήνες. Έπειτα έπαιζε σαν κτήνος! Έκλεβε μπάλες, κάρφωνε πάνω από τον Βράνκοβιτς! Ήταν σούπερ παίκτης».

Αν σου άρεσε κάνε