Χωρίς μεταγραφές η Τσέλσι έως το 2020

Χωρίς μεταγραφές η Τσέλσι έως το 2020

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 12:44 Δημιουργία 22/02/19, 12:32

Με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους και πρόστιμο 400.000 λιρών τιμωρήθηκε η Τσέλσι, από την FIFA.

Όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια συνομοσπονδία η τιμωρία αυτή επιβλήθηκε στους Λονδρέζους, λόγω παραβίασης των κανονισμών που αφορούν την απόκτηση παικτών ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο αγγλικός σύλλογος παραβίασε τον κανονισμό 19 σε 29 περιπτώσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών!

Η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει ότι οι «μπλε» δεν θα έχουν το δικαίωμα να ενισχυθούν το προσεχές καλοκαίρι, αλλά ούτε και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2020.

Η ποινή θα ισχύσει μέχρι το καλοκαίρι του 2020, οπότε και θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές, ενώ η αγγλική ομάδα έχει το δικαίωμα της έφεσης εντός των προσεχών 90 ημερών.

Ο κανονισμός της FIFA αναφέρει ότι παίκτες κάτω των 18 δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή σε ξένη χώρα, εκτός κι αν μεταναστεύσουν εκεί οι γονείς τους, για λόγους που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Επίσης, εξαίρεση αποτελούν οι μεταγραφές παικτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον ο παίκτης είναι μεταξύ 16 και 18 ετών.

Στην υπερασπιστική της γραμμή η Τσέλσι ανέφερε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων που εξετάστηκαν από την FIFA, οι νεαροί ποδοσφαιριστές απλώς πέρασαν από δοκιμές χωρίς να αποκτηθούν.

Αν σου άρεσε κάνε