UEFA: Μονοετής αποκλεισμός στην ΑΕΚ με διετή αναστολή

UEFA: Μονοετής αποκλεισμός στην ΑΕΚ με διετή αναστολή

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:45 Δημιουργία 22/02/19, 14:41

TAGS

Τα χειρότερα γλύτωσε η ΑΕΚ, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως η Ένωση τιμωρήθηκε από την UEFA με αποκλεισμό ενός έτους από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά με διετή αναστολή, για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς των ομίλων του Champions League με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας επέβαλλε στην Ένωση και αποκλεισμό της έδρας με δύο αγωνιστικές (κεκλεισμένων των θυρών), αλλά και πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ.

Η ελληνική ομάδα απέφυγε την... εξόντωση, αλλά έχει μπει για τα καλά... στο μάτι της UEFA. Από την ημέρα που έλαβαν χώρα τα επεισόδια μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης οι «κιτρινόμαυροι» απέφυγαν τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, κράτησαν χαμηλούς τόνους κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου.

Στο διάστημα αυτό η UEFA είχε ορίσει ειδικό επιθεωρητή, ο οποίος αφού εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν (η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με καταθέσεις, οπτικοακουστικό υλικό και ό,τι είχε βγει προς τα έξω μέσω του Τύπου και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου). Τίποτα από αυτά δεν δημοσιοποιήθηκε κι αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησε η επιτροπή να εκδικάσει την υπόθεση.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Μηνάς Λυσσάνδρου και η Αγγελική Αρκάδη, που εκπροσώπησαν την ΠΑΕ, επιχείρησαν να καθορίσουν τα επίπεδα ευθύνης των κιτρινόμαυρων.

Προσπάθησαν, δηλαδή, να αποδείξουν ότι από τη μια υπάρχει ο κανονισμός της UEFA αλλά από την άλλη οι περιορισμοί του εθνικού νόμου που σε πολλές περιπτώσεις υπερισχύει, καταλήγοντας ότι η ΑΕΚ δεν είχε την αποκλειστική ευθύνη των όσων έγιναν.

Αν σου άρεσε κάνε