Πανεπιστημιακό άσυλο: Να μείνουν στο περιθώριο οι δυνάμεις του παραλόγου

Πανεπιστημιακό άσυλο: Να μείνουν στο περιθώριο οι δυνάμεις του παραλόγου

BLOGS UPD 17:12 Δημιουργία 01/08/19, 16:39
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ και χρόνια στη χώρα διεξάγεται μια μεγάλη μάχη. Η μάχη ανάμεσα στη λογική και στο παράλογο. Δυστυχώς για τη χώρα και το μέλλον της, οι δυνάμεις του παραλόγου κυριαρχούσαν για χρόνια. Οι δυνάμεις της λογικής έχαναν τη μάχη κατά κράτος μέχρι πρόσφατα.

Αποτέλεσμα της ήττας αυτής ήταν η χώρα να χάσει τα τρένα του εκσυγχρονισμού, που πέρασαν από μπροστά της και να οδηγηθεί τελικά στην καταστροφή των μνημονίων.

Πάθαμε, όμως, και μάθαμε ως κοινωνία. Τα μέλη της, οι πολίτες αυτής της χώρας στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετά από όσα έζησαν, μπήκαν στο στρατόπεδο της λογικής. Έγινε πλέον σαφές ανάμεσα στα άλλα ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Δεν έχει καμία σχέση η ασφάλεια με το αστυνομικό κράτος, όπως ισχυρίζονται οι δυνάμεις του παραλόγου. Οι δυνάμεις εκείνες, που θεωρούν κατάρα τη διάκριση στο σχολείο και το πανεπιστήμιο. Οι δυνάμεις εκείνες, που δίνουν και ετοιμάζονται τώρα να δώσουν την ύστατη μάχη για τη διατήρηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που καμιά σχέση δεν έχει με τη διάδοση των ιδεών, τη μάθηση, τη δημοκρατία.

Όλα δείχνουν, ότι δεν βρίσκουν πλέον απήχηση σε επίπεδο κοινωνίας όσα έλεγαν μέχρι χθες για τους δράκους και τα πνεύματα του κακού οι δυνάμεις του παραλόγου, που φορούσαν τη μάσκα του προοδευτικού για να μπορέσουν να πλησιάσουν, να ξεγελάσουν, να στρατολογήσουν.

Οι εποχές άλλαξαν. Όπως είπαμε, ΠΑΘΑΜΕ και ΜΑΘΑΜΕ!! Δεν πείθουν, δεν μας τρομάζουν πλέον όσα μας σέρβιραν και επιμένουν να μας σερβίρουν οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, που έχουν σχέση με την πρόοδο, όση ο ήλιος με το φεγγάρι.

Η μάχη που θα δοθεί από την πλευρά τους για τη διατήρηση του πανεπιστημιακού ασύλου, είναι σίγουρο ότι θα τις οδηγήσει στο περιθώριο της κοινωνίας. Εκεί, όπου ανήκουν και εκεί, όπου πρέπει να μείνουν. Στο περιθώριο, γιατί εκεί ήταν η θέση τους.

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι η αρχή για να καταλάβουν και οι πλέον δύσπιστοι ότι η χώρα δεν χρειάζεται, δεν μπορεί να έχει ως καθοδηγητές, ως ρυθμιστές των εξελίξεων τις δυνάμεις του παραλόγου. Φτάνει πια!! Πάθαμε και μάθαμε!!!

Αν σου άρεσε κάνε