Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο ο Ερντογάν

Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο ο Ερντογάν

BLOGS UPD 12:12 Δημιουργία 09/03/20, 11:54
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έπεσε στην παγίδα, που έστησε για την Ελλάδα και την Ευρώπη με το προσφυγικό, ο γείτονάς μας, Σουλτάνος.

Πίστεψε πως αν οδηγούσε το στρατό των δυστυχισμένων ή για άλλους αποστόλους των Ισλάμ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα μας ωθούσε σε αδιέξοδο.

Θα έφερνε τους Ευρωπαίους ηγέτες, γονυπετής, για άλλη μια φορά στο σεράι του. Το είχε στήσει καλά το κόλπο. Το είχε κάνει και άλλες φορές με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτή τη φορά, όμως, έκανε ένα τεράστιο λάθος. Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο! Δεν κατάλαβε πως στη θέση του Τσίπρα ήταν ο Μητσοτάκης. Καμία σχέση μεταξύ τους οι δύο ηγέτες! Ο Αλέξης, έχοντας τις γνωστές εμμονές της Αριστεράς, κοίταζε στην Ανατολή και έριχνε κλεφτές ματιές στη Δύση. Ο Κυριακός, που λειτουργεί χωρίς τα γνωστά κόμπλεξ που δημιουργούσε η Αριστερά στην Κεντροδεξιά στα θέματα ασφάλειας, κοιτάζει μόνο προς τη Δύση!

Αυτό δεν το κατάλαβε ο Ερντογάν. Έκανε αυτό το λάθος και το πληρώνει και θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Δεν περίμενε την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού. Δεν περίμενε το σφράγισμα των συνόρων. Δεν περίμενε την διεθνοποίηση του ζητήματος. Δεν περίμενε ο Ερντογάν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκάλυπτε στην Ευρώπη το πραγματικό πρόσωπό του. Δεν περίμενε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αφύπνιζε τους Ευρωπαίους, θα λειτουργούσε ως πραγματικός Ευρωπαίος ηγέτης, ως υπερασπιστής των συνόρων της.

Οι λογαριασμοί που έκανε χωρίς τον ξενοδόχο ο Ερντογάν, έχουν βάλει την Τουρκία στη γωνία, την έχουν οδηγήσει έξω από το διεθνές παιχνίδι. Την βγάζουν από το τραπέζι των αποφάσεων, αλλά την οδηγούν να κρατήσει σφιχτά στην αγκαλιά της, χωρίς να μπορεί να την ξεφορτωθεί, την βόμβα του προσφυγικού.

Μια βόμβα, που η απειλή της έκρηξή της είναι ορατή πλέον από την τουρκική κοινωνία, αλλά και για την οικονομία της γείτονος χώρας.

Το σκηνικό που έχει στηθεί μέσα και έξω από την Τουρκία οδηγεί σε ένα ερώτημα: θα την πληρώσει ο Ερντογάν ή η Τουρκία;

Αν σου άρεσε κάνε