Οι Έλληνες μπορούν

Οι Έλληνες μπορούν

BLOGS UPD 12:32 Δημιουργία 26/03/20, 09:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα τελευταία 10 χρόνια οι ξένοι, φίλοι και εχθροί, άκουγαν Ελλάδα κι Έλληνες και έτρεχαν χιλιόμετρα μακριά! Δεν ήθελαν ούτε να μας μυρίσουν!

Η οικονομική κρίση μας έβαλε στο στόχαστρο των Ευρωπαίων εταίρων μας και όχι μόνον. Δικαίως ή αδίκως μας έστησαν στον τείχο, χρεώνοντάς μας όχι μόνο τις δικές μας αμαρτίες, που δεν ήταν και λίγες, αλλά και όλου όμως του δυτικού οικοδομήματος. Μας πυροβολούσαν από παντού, χρεώνοντάς μας κυρίως έλλειμμα σοβαρότητας ως κράτος, ως λαό.

Τους δώσαμε το δικαίωμα να λένε ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι ένας λαός χαβαλέδων, που το μόνο που τους νοιάζει, είναι να καλοπερνάνε, τρώγοντας τα λεφτά των άλλων. Αναφερόμενοι, μάλιστα, στους προγόνους μας έλεγαν ότι δεν έχουμε καμία σχέση με εκείνους, που δίδαξαν πολιτισμό και δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Μας βάραγαν με ό,τι και όπως μπορούσαν. Ποδοπατούσαν με τη συμπεριφορά τους το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια μας! Αυτό το έβλεπε καθαρά και ένιωθε ντροπή όποιος Έλληνας διάβαζε ξένο Τύπο, ταξίδευσε, συνομιλούσε με ξένους. Είχαμε πιάσει πάτο στην αξιοπιστία!

Δυο γεγονότα και ο χειρισμός που έγινε σε αυτά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους κρατικούς μας λειτουργούς, αλλάξαν την εικόνα της Ελλάδος και των Ελλήνων. Κερδίζουμε την χαμένη μας αξιοπιστία από την πρώτη μάχη που δώσαμε και δίνουμε σε Έβρο και νησιά, για να σταματήσει η εισβολή των λαθρομεταναστών που μεθόδευσε η Τουρκία.

Η δεύτερη έχει να κάνει με την μάχη κατά του κορονοϊού. Μέσα από αυτές τις μάχες φάνηκε ότι υπάρχει ένας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αντέχει την πίεση, που ξέρει να σχεδιάζει να εμπνέει το λαό του, να σταθεί όρθιος και να πολεμήσει! Μέσα από τις μάχες που δώσαμε και δίνουμε, φάνηκε καθαρά ότι εδώ υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, γιατροί, νοσοκόμοι και άλλοι που δεν λογαριάζουν θυσίες, όταν εκτελούν το καθήκον τους.

Την ώρα που άλλοι λαοί έχουν γονατίσει, εμείς συνεχίζουμε να πολεμάμε όρθιοι. Πετύχαμε όλοι να αναγνωρίσουν ότι οι Έλληνες μπορούν! Ξένοι ηγέτες και διεθνής Τύπος, πολλοί από εκείνους που μας λοιδωρούσαν, αναγνωρίζουν τη μαχητικότητα και τη σοβαρότητα που δείχνουμε στην αντιμετώπιση των δύσκολων ημερών που περνάμε!

Η αίσθηση που υπάρχει πλέον σε φίλους και εχθρούς είναι ότι οι σημερινοί Έλληνες μπορούν στα δύσκολα. Είναι οι συνεχιστές εκείνων, που έγραψαν ιστορία και δίδαξαν πολιτισμό και δημοκρατία!

Αν σου άρεσε κάνε