Η Ευρώπη παίζει τα ρέστα της!

Η Ευρώπη παίζει τα ρέστα της!

BLOGS UPD 08:57 Δημιουργία 27/03/20, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ευρώπη ζει από άκρη σε άκρη τη μάστιγα του κορονοϊού. Οι πολίτες της ζουν μέσα σε μία τραγική καθημερινότητα, που δεν την είχαν δει ούτε στα πιο εφιαλτικά τους όνειρα. Οι κυβερνήσεις των χωρών, από την άλλη, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις κοινωνίες τους όρθιες.

Σε όλο αυτό το σκηνικό του τρόμου για το σήμερα και το αύριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει για άλλη μια φορά αμήχανη, ουσιαστικά απούσα. Δεν παίρνει τις αποφάσεις, που χρειάζεται να πάρει, γιατί η Γερμανία με τους άλλους βόρειους δορυφόρους της μπλοκάρει τις άμεσες δράσεις στήριξης των ευρωπαϊκών λαών και ιδίως των νοτίων, βλέπε κυρίως Ιταλία και Ισπανία, για λόγους λογιστικούς και ψηφοθηρικούς. Η στάση της Γερμανίας και όσων παίζουν το παιχνίδι της, δεν έχει καμία σχέση με το ρόλο, που πρέπει να παίξει η ΕΕ, που θέλουν να παίζει οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Όσοι πορεύονται με πίστη στο δρόμο της Ευρώπης, την θέλουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αλληλέγγυα, χωρίς αναστολές και μικροϋπολογισμούς. Την θέλουν να λειτουργεί ως ένας πραγματικός και ισότιμος συνεταιρισμός κρατών και λαών. Αν δεν μπορέσει η ΕΕ σε αυτές τις δύσκολες ώρες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα απαξιωθεί στα μάτια και των πιο φανατικών υποστηρικτών της.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της, δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Γι΄αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι, που φωνάζουν ότι η Ευρώπη παίζει τα ρέστα της! Αυτό πρώτα από όλους πρέπει να το καταλάβει η Γερμανία, που ιστορικά ευθύνεται για τις μεγαλύτερες περιπέτειες, που έχει ζήσει η Ευρώπη. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θέλει να χρεωθεί άλλη μία: Την απαξίωση και τη διάλυση της ΕΕ. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αφού πρώτα από όλους την Γερμανία δεν την συμφέρει η εξέλιξη αυτή!

Αν σου άρεσε κάνε