Όπλο η αποδοχή του πρωθυπουργού!

Όπλο η αποδοχή του πρωθυπουργού!

BLOGS UPD 21:16 Δημιουργία 03/04/20, 21:05
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του απολαμβάνουν, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, μια πρωτοφάνη αποδοχή.

Ο πρωθυπουργός κατάφερε με τις αποφάσεις που πήρε, μέσα σε πολύ δύσκολες ώρες, για την προστασία κυρίως της υγείας των πολιτών, να κερδίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έθεσε σε εφαρμογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνδυασμό με όσα βλέπουν οι πολίτες να συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτόξευσε στα ύψη την αξιοπιστία του.

Κυρίως την αξιοπιστία όσων λέγονται και γίνονται στην μάχη κατά του κοροναϊού. Ακόμα και μέτρα που θεωρούνται, μέσα από μια καλόπιστη κριτική, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ή δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα, οι πολίτες τα αποδέχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία σχεδόν αδιαμαρτύρητα.

Ακόμα και οι πολίτες που δεν τον ψήφισαν, που δεν έχουν καμιά ιδεολογικοπολιτική σχέση με τον κυβερνητικό χώρο, συντάσσονται με τις επιλογές του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η στάση αυτή των πολιτών έχει εξαφανίσει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή. Αυτό το έχουν καταλάβει τα κόμματα και έχουν σβήσει τις μηχανές. Είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θα τους άκουγαν ακόμα και αν φώναζαν για τα κυβερνητικά μέτρα.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν δώσει στα χέρια του πρωθυπουργού ένα πολύ μεγάλο όπλο. Το όπλο της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ένα όπλο που όσοι ηγέτες το κράτησαν στα χέρια τους και το χρησιμοποίησαν σωστά, κατάφεραν να "περπατήσουν" τη χώρα και το λαό τους σε νέους και ασφαλείς δρόμους.

Όσοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών ως κυβερνήτες, πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Υπήρξαν και εκείνοι οι ηγέτες που κρατώντας το όπλο της εμπιστοσύνης, πυροβόλησαν είτε στον αέρα είτε τα πόδια τους.

Το όπλο της εμπιστοσύνης που κρατά ο πρωθυπουργός μπορεί όχι μόνο να φανεί καθοριστικό στην έκβαση της μάχης που δίνει η χώρα κατά του κοροναϊού.

Μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της χώρας, να λύσει χρόνια προβλήματα, να κόψει τα σχοινιά που την κρατούν δεμένη στο παρελθόν. Μπορεί να κερδίσουμε με το όπλο αυτό τον πόλεμο με το μέλλον. Αρκεί ο πρωθυπουργός να μη το χάσει από τα χέρια του

Αν σου άρεσε κάνε