Ο Αλέξης Τσίπρας, οι χαμηλοί τόνοι και οι άναρθρες κραυγές συντρόφων του

Ο Αλέξης Τσίπρας, οι χαμηλοί τόνοι και οι άναρθρες κραυγές συντρόφων του

BLOGS UPD 21:47 Δημιουργία 05/04/20, 21:44

Του Τάκη Σαράντη

Στη σκληρή εποχή που ζούμε, όλοι προσπαθούν να επαναπροσδιοριστούν και να ξαναβρούν το ρόλο τους, είτε για το σήμερα και πολύ περισσότερο για το δύσκολο αύριο.

Σε αυτή τη λογική βρίσκονται προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που χθες κυβερνούσε και σήμερα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Τα «ναι» που έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες και οι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε να κρατά, μάλλον καλό κάνουν και στον ίδιο και το κόμμα του, αρκεί στη συνέχεια να φανεί ότι οι συγκεκριμένες επιλογές δεν έγιναν αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Το να στηρίζεις τις ορθές προσπάθειες της πολιτείας, επιβάλλεται.

Στη δημοκρατία, η αντιπολίτευση – και δη η Αξιωματική – πρέπει να είναι πάντα ουσιώδης, πολύ δε περισσότερο σε συνθήκες κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Η ανάδειξη προβλημάτων και οι προτάσεις, πρέπει να προκύπτουν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση με θεσμικό τρόπο και όχι με άναρθρες κραυγές και ανούσιες – σε βαθμό γελοιότητας – αναρτήσεις.

Το να επιτρέπεις Αλέξη σε συντρόφους σου να διαδίδουν ανοησίες και να δημιουργούν αρνητικό κλίμα, δεν κάνει καλό στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλά συντηρούν την παρουσία τους στα media, εις βάρος του ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εις βάρος του κόμματός τους, εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Με την μικροπολιτική, την παραπληροφόρηση και τα troll, δεν καταφέρνεις τίποτα.

Εάν έχετε υπολογίσει ότι χρειάζονται όλοι αυτοί για να «μιλάτε» στο 2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε υπολογίσει ότι είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό που διώχνετε.

Αυτοί που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και είναι στενοί συνεργάτες του, πρώην υπουργοί ή νυν βουλευτές, πρέπει να του προτείνουν να βάλει φρένο σε αυτούς που κάνουν τη δήθεν «βρώμικη δουλειά».

Οι πολίτες που πραγματικά πιστεύουν στον Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να βρουν τον τρόπο και να του στείλουν ένα μήνυμα που με απλά λόγια να του λέει, «Αλέξη, κάνε κάτι με κάποιους στυλ Καρανίκα, Κυρίτση, Πολάκη, Χριστοφορίδη και τα πολλά τρολάκια, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκνευρίζουν τον πολύ κόσμο».

Με τις αρνήσεις, τον λαϊκισμό και τον στείρο μηδενισμό δεν πετυχαίνεις ποτέ τους στόχους σου.

Αν σου άρεσε κάνε