Μόνο Έλληνες στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών!

Μόνο Έλληνες στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών!

BLOGS UPD 12:18 Δημιουργία 07/04/20, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η τρόικα, οι θεσμοί ή οι δυνάμεις κατοχής κατ' άλλους, έπρεπε να έχουν αποχωρήσει ομαδικά από τη χώρα μας, αφού το μνημόνιο έχει λήξει.

Όμως, κάποιοι από εκείνους που μας είχαν κάτω από αυστηρό έλεγχο και επιτήρηση, βολεύτηκαν για τα καλά εδώ. Φαίνεται πως τους άρεσε τόσο πολύ, που δεν τους κάνει η καρδιά να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι, που έχουν τον έλεγχο των τραπεζών μέσα από τη συμμετοχή τους στα διοικητικά τους συμβούλια. Η ομάδα αυτή, για να μην την πω διαφορετικά, αποτελείται από σαράντα περίπου άτομα.

Οι κύριοι αυτοί αποφασίζουν για τα πάντα σχεδόν στο τραπεζικό μας σύστημα και κατά συνέπεια και για τις εξελίξεις σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς μας. Παράλληλα, περνάνε "ζωή και κότα", που λέει κι ο λαός μας. Αμείβονται πλουσιοπάροχα, μένουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία και σπίτια, κυκλοφορούν στα καλύτερα, τους φυλάνε και τους υπηρετούν σε κάθε τους βήμα.

Η παρουσία τους στις (4) συστημικές τράπεζες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η κυβέρνηση λόγω και των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, πρέπει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να πιέσει για να προχωρήσει η αντικατάσταση τους με ανθρώπους της αγοράς. Με επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους, που ξέρουν καλά την ελληνική αγορά, καθώς τη ζουν καθημερινά. Την αγορά που δεν την ξέρει καθόλου, όπως δείχνει με μια σειρά από αποφάσεις της, η ομάδα που ξέμεινε εδώ από το στρατό της τρόικας.

Η ομηρία του τραπεζικού μας συστήματος δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή, δεν είναι συμβατή με τη θέση, όπου η χώρα βρίσκεσαι σήμερα. Όσοι έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, πρέπει να δρομολογήσουν τις σχετικές αποφάσεις. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα, για γίνουν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών 100% ελληνικά!

Αν σου άρεσε κάνε