Εμείς θα τσακίσουμε τους μαυραγορίτες

Εμείς θα τσακίσουμε τους μαυραγορίτες

BLOGS UPD 09:17 Δημιουργία 08/04/20, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

TAGS

Πληθαίνουν, όπως μαθαίνουμε, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα ή οι απόπειρες αισχοκέρδειας.

Πληροφορίες από κάθε γωνιά της χώρας κάνουν λόγο για τη δράση των σύγχρονων μαυραγοριτών! Για εκείνους, μικρούς και μεγάλους παίκτες της αγοράς, που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία.

Οι κύριοι αυτοί, δεν τους αξίζει σε καμιά περίπτωση η προσφώνηση αλλά τη χρησιμοποιώ για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί, προσπαθούν με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους να ελέγξουν την αγορά, κάνοντας ένα ράλι ανόδου με τις τιμές των προϊόντων. Στόχος τους να μαζέψουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν, καταπατώντας κάθε ηθικό κανόνα. Κινούνται χωρίς να λογαριάζουν τη ζημιά που κάνουν στην οικονομία και κυρίως την κοινωνία.

Η δράση των σύγχρονων μαυραγοριτών δεν θα αναχαιτιστεί, εάν εμείς ως καταναλωτές και κυρίως ως πολίτες δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το κράτος, η πολιτεία έχει τα όπλα να τους αντιμετωπίσει. Δεν φθάνουν όμως! Σε περιόδους, μάλιστα, δύσκολες, όπως η τωρινή, οι πολίτες πρέπει να σπρώξουν την πολιτεία στο δρόμο του καθήκοντός της. Να της καταγγείλουν, να της δείξουν με το δάκτυλο, αν χρειαστεί ποιοι είναι και που βρίσκονται εκείνοι, που παίζουν βρώμικα και χωρίς κανόνες το παιχνίδι στην αγορά και στην οικονομία.

Έχουμε χρέος να τους καταγγείλουμε στα αρμόδια κρατικά όργανα, να τους κράξουμε σε όλη την κοινωνία. Και ευτυχώς η τεχνολογία σήμερα έχει κάνει εύκολη τη δράση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.

Στα χέρια μας πλέον, σε μεγάλο βαθμό, είναι η απόφαση να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό το εγκληματικό έργο των σύγχρονων μαυραγοριτών. Η πολιτεία κάνει σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά της, όπως δείχνουν πρόστιμα και κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο καιρό. Η δουλειά αυτή θα γίνει πιο αποδοτική για την κοινωνία, για την τσέπη μας, εάν και εμείς ως πολίτες κάνουμε τη δική μας.

Υ.Γ Και για μην μπερδευόμαστε και για να μην μπερδεύουμε τις εποχές. Άλλο είναι να καταγγέλλεις κάποιον για τις ιδέες του ή να του αποδίδεις πράξεις που δεν έχει κάνει και άλλο να τον καταγγέλλεις για το εγκληματικό του έργο. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να ντρέπεσαι. Στη δεύτερη πρέπει να νιώθεις υπερήφανος!

Αν σου άρεσε κάνε