Ευκαιρία θεωρεί η Γερμανία την πανδημία

Ευκαιρία θεωρεί η Γερμανία την πανδημία

BLOGS UPD 09:34 Δημιουργία 09/04/20, 08:30

Το συμπέρασμα που βγήκε από το προχθεσινό θυελλώδες Eurogroup, είναι ένα και ξεκάθαρο. Το γερμανικό μπλοκ δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί μέσα στην Ευρώπη έχει στόχο μόνο την εκμετάλλευση των προβλημάτων, που δημιούργησε η επιδημία στα κράτη κυρίως του νότου, έτσι ώστε να ελέγξουν τις οικονομίες τους για δυο γενιές.

Η Γερμανία θεωρεί τον κοροναϊό μια μεγάλη ευκαιρία για να περάσουν στα χέρια της επιχειρήσεις των κρατών του νότου, που μπορούν να ανταγωνιστούν τις δικές τους. Όλα τα άλλα για τους Γερμανούς είναι ψιλά γράμματα.

Κοιτάζοντας η Γερμανία, μαζί με τις χώρες-πιόνια της, από τη θέση του ηγεμόνα τις τραγικές εξελίξεις, κάνει πως δεν βλέπει τα όσα αφήνει πίσω του ο κοροναϊός. Κλείνει τα μάτια της. Δεν την νοιάζει, αφού οι νεκροί δεν είναι Γερμανοί. Και η κοινωνία της δεν είναι ανάμεσα σε εκείνες,που έχουν γονατίσει. Σε όσες θα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα για ένα μεγάλο διάστημα. Όπως ήταν τότε που παρακαλούσε γονυπετής τους συμμάχους να την συγχωρέσουν για το αιματοκύλισμα του κόσμου. Τότε, που ικέτευε να βοηθήσει το λαό της, για να μπορέσει να θεραπεύσει τις πληγές του.

Τώρα από θέση ισχύος η Γερμανία, εκμεταλλεύεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, κουνά το δάκτυλο. Ουσιαστικά εκβιάζει, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τη συνοχή της ευρωπαϊκής οικογένειας. Φαίνεται να πιστεύει ότι λόγω της θέσης, όπου βρίσκονται κυρίως Ιταλία και Ισπανία, την Ελλάδα δεν τη πολυμετράει λόγω μεγέθους, θα περάσει η θέση της.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν πρέπει να δεχθούν τα κράτη του νότου αποφάσεις,που θα τους οδηγήσουν στην υπογραφή έστω μισού μνημονίου. Δεν πρέπει να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι σε συμβιβασμούς, που θα προκαλέσουν διάλυση των κοινωνιών και των οικονομιών τους. Οφείλουν να σταματήσουν με τις αποφάσεις τους το γερμανικό σχέδιο οικονομική της κυριαρχίας.

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρουν οι Ευρωπαίοι σήμερα είναι η έκδοση των κορωνο-ομολόγων. Αν δεν ξεκινήσουν από εκεί, το παιχνίδι για την Ευρώπη θα έχει χαθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού στα μάτια των πολιτών της θα έχει απαξιωθεί, θα έχει υπογραφεί το τέλος της. Και την πρώτη υπογραφή θα την έχει βάλει η Γερμανία που νομίζει ότι δεν φαίνεται επειδή κρύβεται πίσω από την Ολλανδία.

Αν σου άρεσε κάνε