Η Ανάσταση του Κυρίου, Ανάσταση μας!!

Η Ανάσταση του Κυρίου, Ανάσταση μας!!

BLOGS UPD 10:58 Δημιουργία 17/04/20, 10:49
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μπορεί η φετινή Ανάσταση, ο εορτασμός του Πάσχα να μην μοιάζει με όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην μπορούμε να πάμε εκεί, όπου είχαμε προγραμματίσει να πάμε, όπου θα θέλαμε να πάμε. Μπορεί να μην έχουμε δίπλα μας, λόγω της πανδημίας, όσους θέλαμε να έχουμε, όσους αγαπάμε!

Όλα όσα και όσους θα θέλαμε να έχουμε και θα λείπουν αυτές τις ημέρες οδηγούν πολλούς στο συμπέρασμα ότι θα ζήσουν φέτος τη χειρότερη Ανάσταση, το χειρότερο Πάσχα της ζωής τους. Όσοι το πιστεύουν αυτό, κάνουν τραγικό λάθος.

Το φετινό Πάσχα θα είναι απλά ένα διαφορετικό Πάσχα από όσα είχαμε γνωρίσει. Θα κάνουμε πράγματα, που δεν κάναμε άλλες φορές.

Σημασία, όμως, δεν έχει τι κάνεις, που είσαι, αλλά πως νιώθεις. Αν αυτό το καταλάβουμε, το Πάσχα μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά είναι σίγουρο ότι θα το νιώσουμε στην ψυχή μας. Μπορεί να γίνει το καλύτερο, αν μιλήσουν με όλους τους αγαπημένους μας το βράδυ της Ανάστασης και να δούμε ότι είναι όλοι καλά! Μπορεί να τους αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο και να μας αγαπήσουν και εκείνοι πιο πολύ, επειδή η απουσία τους και η απουσία μας μια τέτοια ημέρα θα δείξει πόσο σημαντική είναι η σχέση μας. Τόσο μεγάλη, που έπρεπε να έρθει μια πανδημία, για να καταλάβουμε όλοι το μέγεθος της.

Μπορεί αν το θέλουμε και το πιστέψουμε, να γίνει η Ανάσταση του Κυρίου η δική μας Ανάσταση! Απλά για να τη νιώσουμε, δεν πρέπει να σκύψουμε μοιρολατρικά το κεφάλι μας, όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε. Για να πάρουμε δύναμη από τις Άγιες αυτές ημέρες, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά πίσω μας, για να καταλάβουμε ότι μετά τον Γολγοθά της κοινωνίας μας, έρχεται η Ανάστασή της, η Ανάστασή μας!

Ακόμα και εκείνοι που είναι μόνοι τους αυτές τις ημέρες, μπορούν να ζήσουν το Πάσχα. Να νιώσουν την Ανάσταση, βρίσκοντας διέξοδο σε ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος ή σε αυτές που θα έρθουν, όταν σμίξουν πάλι με τους αγαπημένους τους.

Η Ανάσταση μπορεί να δώσει ευκαιρία σε όλους να κάνουμε ένα ουσιαστικό νέο ξεκίνημα. Μπορεί η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει η Ανάστασή μας! Καλό Πάσχα!

Αν σου άρεσε κάνε