Η άλλη μέρα που έρχεται

Η άλλη μέρα που έρχεται

BLOGS UPD 12:28 Δημιουργία 17/04/20, 12:12

Του Γιώργου Τρυφωνίδη

Πρώην βουλευτής

Η Πανδημία του covid-19 έφερε ριζικές ανατροπές. Μας προσγείωσε σε μία πραγματικότητα που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Μια πραγματικότητα που μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις βεβαιότητες επάνω στις οποίες χτίσαμε την οργάνωση της ζωής μας.

Σήμερα κλεισμένοι αναγκαστικά στο "καβούκι " μας προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Και όταν ξαναβγούμε στην ζωή τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο. Φυσικά πρώτα απ΄ όλα εμείς. Η πανδημία μας έχει κάνει σοφότερους.

Η έννοια του Κράτους έχει αναβαθμιστεί στην συνείδηση του ατομιστή Έλληνα, όπως και η ομαδική εργασία.

Η σωστή επιτελική οργάνωση του Κράτους, με την σωστή πολιτική καθοδήγηση και εποπτεία έφεραν αποτελέσματα που αναβάθμισαν την αυτοεκτίμηση του Έλληνα.

Ο δημόσιος χώρος απέκτησε νέο χαρακτήρα. Τώρα φαίνεται να μας ανήκει περισσότερο. Μας έγινε πιο αγαπητός.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες γίναμε και πολιτικά σοφότεροι. Οι εμπειρίες από τις κρίσεις Έβρου και κορονοϊού συνέβαλαν ώστε ο παράγων " αποτελεσματικότητα διακυβέρνησης " να πάρει περίοπτη θέση στα κριτήρια με τα οποία οι Έλληνες θα επιλέγοuν τους Κυβερνήτες τους στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η λειτουργία της Δημοκρατίας αναβαθμίζεται όταν ο ψηφοφόρος έχει περισσότερες Αξιόλογες επιλογές.

Στο υφιστάμενο διπολικό, στην ουσία ,πολιτικό μας σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να παίξει τον ρόλο του δεύτερου πόλου. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει ανάγκη από μια Υπεύθυνη στιβαρή αντιπολίτευση με ιδέες, θέσεις, πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην εποχή που ζούμε και φυσικά αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό.

Δυστυχώς σήμερα, η ποιότητα του αντιπολιτευτικού λόγου υπολείπεται των περιστάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποεκτιμά το γεγονός ότι και οι αντιπολιτευόμενοι κρίνονται και αξιολογούνται για τις θέσεις τους.

Με το να περιγράφεις αυθαίρετα τις προθέσεις και τις θέσεις του πολιτικού σου αντιπάλου, στα τηλεοπτικά παράθυρα, δεν βοηθάς ούτε την Χώρα ούτε τον εαυτό σου. Δεν είναι υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βολοδέρνει αναζητώντας ρόλο με προοπτική. Γίνονται προσπάθειες από τον κ Τσίπρα ανασυγκρότησης, τις οποίες μάλλον αντιστρατεύεται το 3% του αρχικού πυρήνα που φαίνεται να ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό.

Είναι αδήριτη ανάγκη για την Χώρα και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πορεία του.

Θα μετασχηματιστεί σε ένα υπεύθυνο Κόμμα που θα συμβαδίσει με την σύγχρονη πραγματικότητα, ώστε να παίξει τον ρόλο του δεύτερου πυλώνα η θα ατονήσει και θα επιφυλάξει σε κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό το ρόλο του δεύτερου πόλου;

Ένα είναι σίγουρο. Οι Έλληνες δεν αποδέχονται πλέον άλλες αυταπάτες.

Αν σου άρεσε κάνε