Κέντρο άμεσης επέμβασης στην οικονομία

Κέντρο άμεσης επέμβασης στην οικονομία

BLOGS UPD 10:02 Δημιουργία 22/04/20, 09:42
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα επιβάλλουν ανατροπές στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και γενικότερα της πολιτείας.

Η πολεμικού χαρακτήρα ατμόσφαιρα μέσα στην οποία κινούμαστε, απαιτεί τη δημιουργία οργάνων, που θα παίρνουν αποφάσεις χωρίς καθυστερήσεις. Αποφάσεις που αν δεν ληφθούν στην ώρα τους, θα στοιχίσουν πανάκριβα στην κοινωνία μας.

Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της οικονομίας, η ανάγκη που υπάρχει για άμεσα αποτελέσματα, πρέπει να οδηγήσει εδώ και τώρα στην απόφαση για τη δημιουργία ενός κέντρου άμεσης επέμβασης! Ενός κέντρου που θα έχει το γενικό πρόσταγμα στην οικονομία, όπως ακριβώς λειτουργεί το κέντρο επιχειρήσεων, που έχει στηθεί στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Του κέντρου που κερδίζει τη μάχη με την πανδημία, το οποίο κατά γενική ομολογία έχει καταφέρει να την περιορίσει με το έργο της αισθητά.

Η πετυχημένη δομή και λειτουργία του πρέπει να γίνει το παράδειγμα, για να προχωρήσει η ίδρυση ενός παρόμοιου κέντρου και στην οικονομία. Το κέντρο αυτό θα έχει ρόλο υπερ-υπουργείου, θα είναι πάνω από όλα τα υπουργεία του λεγόμενου οικονομικού κύκλου. Ο ρόλος του θα είναι να ελέγχει την υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων. Θα έχει την ευθύνη, ώστε αυτές να προχωρούν γρήγορα. Να μην βαλτώνουν στη γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης, να μην παραμορφώνονται στην εφαρμογή τους. Το κέντρο άμεσης επέμβασης για την οικονομία θα βλέπει τις τυχόν παρενέργειες των αποφάσεων, που έχουν ληφθεί, έτσι ώστε να υπάρχει διόρθωση άμεσα στα σημεία, όπου αυτές χρειάζονται. Παράλληλα, θα συντονίζει τη δράση των συναρμοδίων υπουργείων για να μην ρίχνει ο κάθε υπουργός, πολλές φορές για λόγους εντυπώσεων, ντουφεκιές στον αέρα!

Επικεφαλής ενός τέτοιου κέντρου θα πρέπει να μπει πρόσωπο με κύρος, που δεν διστάζει να παίρνει αποφάσεις, χωρίς να στέκεται μόνο στο πολιτικό κόστος που αυτές έχουν.

Η κυβέρνηση και η παράταξη που την στηρίζει έχει τέτοια πρόσωπα στις τάξεις της, που μπορούν να αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο.

Αν σου άρεσε κάνε