Μπορούμε την επανεκκίνηση!

Μπορούμε την επανεκκίνηση!

BLOGS UPD 09:13 Δημιουργία 29/04/20, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σε τροχιά επανεκκίνησης μπαίνει σταδιακά από τη Δευτέρα η οικονομία μέσα από τη σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας.

Με βάση όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και τους υφυπουργούς που ανέλυσαν τα μέτρα, η Ελλάδα με μικρά αλλά ελεγμένα κάθε φορά βήματα θα επιχειρήσει την επιστροφή στην κανονικότητα, θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι αλλά και καταναλωτές έχουν ανάμικτα συναισθήματα για αυτό το νέο ξεκίνημα. Συναισθήματα που ξεκινούν από το φόβο για το άγνωστο, που μας περιμένει και φτάνουν στην αμηχανία και την αγωνία, που νιώθει τουλάχιστον ο καθένας από εμάς για όλα όσα μπορεί να συναντήσει στο δρόμο του, το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Πέρα από όσα ατομικά πιστεύουμε, το σίγουρο είναι ότι για όλους η επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι μια σκληρή δοκιμασία. Σίγουρα για όλους δεν θα έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Για άλλους θα είναι μεγαλύτερου βαθμού και για άλλους μικρότερου.

Το θέμα όμως δεν είναι ο βαθμός δυσκολίας που θα έχει ο καθένας από εμάς. Το ζητούμενο για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για όλους μαζί είναι να πάρουμε την απόφαση να παλέψουμε, να ριχτούμε στη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Οι συνθήκες ναι είναι πολύ δύσκολες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι τραγικές. Έχουμε ως πολιτεία και κοινωνία τα «όπλα» να αλλάξουμε τα δεδομένα. Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να κάνουμε την επανεκκίνηση.

Μπορούμε με επιτυχία να κάνουμε την επανεκκίνηση, αν η κυβέρνηση προχωρήσει με ταχύτητα όσα υποσχέθηκε, μπορούμε να νικήσουμε ως κοινωνία, αν οι τράπεζες ασκήσουν το ρόλο τους, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν ο επιχειρηματικός κόσμος πάρει πρωτοβουλίες για τη στροφή της χώρας στον κόσμο της παραγωγής. Την επανεκκίνηση την κάναμε πολλές φορές μέχρι σήμερα. Πέφταμε και ξανασηκωνόμασταν! Μποροούμε να το κάνουμε και τώρα!

Αν σου άρεσε κάνε