Άνοιγμα  καφέ και εστιατορίων: Το πιο κρίσιμο τεστ για την κανονικότητα

Άνοιγμα καφέ και εστιατορίων: Το πιο κρίσιμο τεστ για την κανονικότητα

BLOGS UPD 08:37 Δημιουργία 24/05/20, 15:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

TAGS

Η επιστροφή στην κανονικότητα με έξοδο όποια ημέρα και ώρα θέλουμε για καφέ και φαγητό είναι το ζητούμενο εδώ και καιρό για τους περισσότερους από εμάς. Είναι αυτό που στερηθήκαμε όλοι το διάστημα της καραντίνας.

Τώρα που δόθηκε το σύνθημα για ελεύθερη έξοδο μένει να δούμε αν αυτή θα γίνει χωρίς να απειληθεί η δημόσια υγεία. Αν δηλαδή η επιστροφή στην κανονικότητα φέρει έξαρση κρουσμάτων που μπορεί να μας οδηγήσει σε πισωγύρισματα, σε οποιαδήποτε μορφής πάλι καραντίνα.

Οι ειδικοί και μη μιλούν για το ποιο κρίσιμο τεστ της επιστροφής στη κανονικότητα, ιδιαίτερα τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού. Για να περάσουμε το τεστ με επιτυχία τους μήνες που αναμένεται μαζική έξοδο από τα αστικά κέντρα στη περιφέρεια αλλά και είσοδος στη χώρα από το εξωτερικό χιλιάδων τουριστών πρέπει να τηρηθούν χωρίς εκπτώσεις, οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η περιφρούρηση των κανόνων δεν είναι μόνον ευθύνη των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των οργάνων της πολιτείας. Για να μην έχουμε επάνοδο της πανδημίας σε επίπεδα συναγερμού, οι καταστηματάρχες όλων των ειδών και οι πελάτες τους, οφείλουν ευλαβικά να τηρούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές. Ιδίως οι εκπρόσωποι της αγοράς έχουν χρέος χωρίς αστερίσκους, χωρίς "μεν αλλά" να επιτηρούν τη σωστή τήρηση των κανόνων.

Αν δεν ασκήσουν τον έλεγχο που πρέπει οι καταστηματάρχες όσα κερδίζαμε μέχρι σήμερα θα ακυρωθούν, θα πέσουν στο κενό. Ο μεγάλος χαμένος μάλιστα από την ακύρωση της προσπάθειας που έγινε θα είναι η αγορά. Οι εκπρόσωποι της σίγουρα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είναι σε θέση να
αντέξουν μια νέα πολυήμερη καραντίνα.

Για λίγους ανεγκέφαλους καταστηματάρχες και πελάτες δεν πρέπει να τη πληρώσει όλη η αγορά, να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων όπως έγινε σε άλλες χώρες που δεν έδειξαν τη σοβαρότητα που έπρεπε. Να βάλουμε τη ζωή μας σε μια διαρκή καραντίνα.

Αν σου άρεσε κάνε