Στα χέρια των επιχειρηματιών η κοινωνία

Στα χέρια των επιχειρηματιών η κοινωνία

BLOGS UPD 10:12 Δημιουργία 25/05/20, 10:09
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

TAGS

Η χώρα, για να μην μπει σε οικονομικές περιπέτειες νέων μνημονίων έχει ανάγκη την παρουσία στην αγορά των επιχειρηματιών με έντονο και ξεκάθαρο τρόπο.

Τους χρειάζεται να σηκωθούν από την κερκίδα να μπουν με αποφασιστικότητα μέσα στο παιχνίδι. Δηλαδή να επενδύσουν όσο μπορούν περισσότερο, να σπάσουν το πάγο του φόβου που δημιούργησε η πανδημία. Να δώσουν με την δράση τους ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο στους εργαζόμενους, στη κοινωνία.

Τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στον αγώνα επιβίωσης της αγοράς ζήτησε με τη δήλωση που έκανε μιλώντας στην Realnews ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης. Ουσιαστικά τους κάλεσε να παίξουν το ρόλο που πηγάζει από την επιχειρηματική τους ιδιότητα. Γνωρίζοντας τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτές τις κρίσιμες ώρες η δράση ή η αδράνεια της επιχειρηματικής κοινότητας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της ζήτησε να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τις θέσεις εργασίας. Να μην δημιουργηθεί στη χώρα τσουνάμι ανεργίας.

Η θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός έχει τη μορφή πρόσκλησης προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Απευθύνθηκε σε όλους όσους μπορούν να δημιουργήσουν, να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία , η χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έβαλε προ των ευθυνών τους σε σχέση με τη στάση που πρέπει να κρατήσουν από εδώ και εμπρός στη μάχη που ξεκίνησε η κοινωνία μας για το περιορισμό των μεγάλων οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ο ρόλος που πρέπει να παίξει ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι εύκολος. Οι συνθήκες μάλιστα τον καθιστούν επικίνδυνο, θα μπορούσε να πει κανείς υψηλού ρίσκου Εδώ όμως που έχουν φθάσει τα πράγματα δεν μπορεί να μην ρισκάρει. Άλλωστε η επιχειρηματική δράση είναι συνυφασμένη με το ρίσκο. Σήμερα μάλιστα η ανάληψη του επιχειρηματικού ρίσκου μοιάζει περισσότερο με κοινωνικό και εθνικό χρέος. Ένα χρέος που κανείς και για οποιαδήποτε λόγο δεν έχει δικαίωμά να μην αναλάβει.

Αν σου άρεσε κάνε