Πληρώνουν ακριβά τον Τραμπ οι Αμερικανοί

Πληρώνουν ακριβά τον Τραμπ οι Αμερικανοί

BLOGS UPD 14:54 Δημιουργία 03/06/20, 14:48
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ΗΠΑ έχουν μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο. Η διάνοιξη αυτού του δρόμου έγινε πολλά χρόνια πριν. Μία σειρά από λαθεμένες ή ελλειμματικές πολιτικές οδήγησε την κοινωνία τους σε μεγάλα αδιέξοδα.

Ο δρόμος, όμως, αυτός έγινε ταχείας κυκλοφορίας, μεγάλωσε, απέκτησε νέες λωρίδες, λόγω της πολιτικής και της τακτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το έλλειμμα που έχει ως ηγέτης ο Τραμπ, φάνηκε από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του. Από την προεκλογική περίοδο, μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε ότι είχε μία επικίνδυνη άγνοια για θέματα, τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν σύρραξη και ένταση εντός κι εκτός Αμερικής.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ κατάλαβαν από την πρώτη ώρα, που έκανε την εμφάνισή του ο Τραμπ, ότι υπήρχε πιθανότητα να ζήσουμε τραγωδίες.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν στις αναλύσεις τους ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να αποδειχτεί ως μοιραίος πρόεδρος όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Την ανάλυσή τους αυτή τη στήριζαν στη διαπίστωση ότι στα χέρια του Αμερικανού προέδρου περνούσε η εξουσία όχι μίας χώρας, αλλά η ισορροπία ολόκληρου του πλανήτη. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τον Αμερικανό πρόεδρο επαληθεύτηκαν.

Ας ευχηθούμε η προεδρία του να μην έχει ανάλογα αποτελέσματα για τον υπόλοιπο κόσμο. Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ οδηγούν την κοινωνία στο χάος. Οι πολίτες των ΗΠΑ πληρώνουν την επιλογή που έκαναν στο πρόσωπο του προέδρου Τραμπ. Έκαναν πρόεδρό τους έναν λαϊκιστή ηγέτη, έναν πολιτικό που τον ενδιαφέρει, όπως φαίνεται, μόνο η περιφρούρηση της εξουσίας του.

Ας ευχηθούμε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης και η αμερικανική κοινωνία να μην πληρώσει ακριβά το μάρμαρο, που η ίδια έκανε με την επιλογή Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε