Πανδημία: Θα πάμε από το έπος στην τραγωδία;

Πανδημία: Θα πάμε από το έπος στην τραγωδία;

BLOGS UPD 08:50 Δημιουργία 10/06/20, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η ιστορική διαδρομή που έχουμε ως λαός, έχει αποδείξει ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Με την ίδια ευκολία που μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο, να γράψουμε έπος, με την ίδια ευκολία μπορούμε να το κάνουμε τραγωδία!

Το χαρακτηριστικό μας αυτό δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί και τώρα στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας. Στην πρώτη μεγάλη μάχη που δώσαμε, θα μπορούσε να πει κανείς, χωρίς υπερβολή, ότι κερδίσαμε κατά κράτος το μεγάλο εχθρό. Όλος ο κόσμος εξέφρασε το θαυμασμό του για την ελληνική επιτυχία, μας έβγαλε το καπέλο. Διθυράμβους για την ελληνική κυβέρνηση και για το πειθαρχημένο λαό ακούστηκαν από κάθε πλευρά.

Τα μηνύματα από την επόμενη ημέρα της άρσης της καραντίνας, της νέας δηλαδή μάχης, είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει περισσότερο από όσο περίμεναν οι ειδικοί.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την εικόνα που παρουσιάζει σε ορισμένες περιοχές η χώρα, σε σχέση με τα μέτρα προστασίας κυρίως σε μπαρ και καφέ, δείχνουν ότι η επιπολαιότητα και η διάθεση της αρπαχτής ορισμένων απειλούν να μας σύρουν σε νέες περιπέτειες. Σε περιπέτειες που αν δεν τις προλάβουμε, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγωδία σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία.

Οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε πρώτο πλάνο το μέτρο της τοπικής καραντίνας. Για να μην ζήσουμε τα ίδια και χειρότερα, ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να γίνει αυστηρός επιτηρητής της προστασίας της δημόσιας υγείας. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει το χωροφύλακα σε κάθε ξενοδοχείο, καφέ και μπαρ. Αν ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα την πληρώσουν πρώτες από όλους οι επαγγελματικές τάξεις.

Αν σου άρεσε κάνε