Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον

Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον

BLOGS UPD 11:55 Δημιουργία 12/06/20, 11:53

Του Τάκη Σαράντη

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η πανδημία και ο κορωνοϊός δεν είναι πλέον το πρώτο θέμα όπως ήταν εδώ και 2,5 μήνες και τη θέση της πανδημίας έχουν πάρει τα Ελληνοτουρκικά.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα το τελευταίο διάστημα, προέρχονται από την τουρκική προκλητικότητα και τη στρατηγική της Τουρκίας που ξεκινά με το μέτωπο των προσφύγων στον Έβρο και τα νησιά, την ΑΟΖ ανάμεσα σε Τουρκία – Λιβύη, τις θαλάσσιες εξορύξεις νότια και δυτικά της Κρήτης και καταλήγει στα σενάρια για θερμό επεισόδιο.

Είναι λογικό παρακολουθώντας όλα αυτά οι Έλληνες πολίτες να τους προκαλούν ανησυχία (ίσως και φόβο), κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Ένα επιπλέον σημείο που εντείνει την ανησυχία των πολιτών είναι κάποιες άστοχες δηλώσεις υπουργών της Κυβέρνησης, κυρίως όμως η ΜΗ συνεννόηση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Σε τόσο σοβαρά θέματα όπως η ασφάλεια και το κύρος της χώρας μας δεν επιτρέπεται η πολιτική εκμετάλλευση και τα μικροκομματικά παιχνίδια, αλλά επιβάλλεται η συνεννόηση και η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για σύγκληση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, συμβούλιο όμως επί τους ουσίας και όχι για τις τηλεοπτικές κάμερες.

Επίσης, η ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού και θα πρέπει να είναι συνεχής.

Ο Ελληνικός λαός θα επικροτήσει σίγουρα τέτοιες –απαραίτητες- κινήσεις από την πλευρά του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώ παράλληλα θα προκύψει κάτι στο οποίο υστερούμε. Θα προκύψει εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς και την πολιτική.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πάνω από όλα είναι το εθνικό μας συμφέρον, για αυτό και οι πολιτικοί μας πρέπει να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και να αγωνιστούν με ομοψυχία.

Αν σου άρεσε κάνε