«Όπλο» κατά της Τουρκίας οι Ευρωπαίοι πολίτες

«Όπλο» κατά της Τουρκίας οι Ευρωπαίοι πολίτες

BLOGS UPD 11:02 Δημιουργία 13/06/20, 10:38
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η ελληνική θέση σε σχέση με την Τουρκία είναι και πρέπει να είναι μία. Η Τουρκία δεν είναι απειλή μόνον για την Ελλάδα. Είναι απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή και ειδικότερα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Για να έχει η θέση μας αυτή αποτέλεσμα, για να μην ακούγεται ως έκκληση και ως παράκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που βλέπουν πάντα την Τουρκία ως μια μεγάλη αγορά, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το «όπλο», που λέγεται Ευρωπαίοι πολίτες, ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Ειδικότερα, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως οι ηγέτες της Τουρκίας, σηκώνοντας στα χέρια τους τη σημαία του Ισλάμ, αναδεικνύουν την γείτονα χώρα ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων πολιτών. Αν το μέγεθος αυτού του κινδύνου τον αντιληφθούν πλήρως σε όλο του το μέγεθος οι Ευρωπαίοι πολίτες, είναι σίγουρο πως οι κυβερνήσεις τους θα υποχρεωθούν να γίνουν πιο δραστικές απέναντι στην Άγκυρα. Θα υποχρεώσουν την Τουρκία να «μαζευτεί», να περιορίσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της. Σχέδια που έχουν στόχο τον εξισλαμισμό των «άπιστων» Ευρωπαίων και την ανατροπή του «εκφυλιστικού» τρόπου ζωή τους.

Η αποκάλυψη του τουρκικού σχεδίου πρέπει να φθάσει μέχρι το τελευταίο Ευρωπαίο πολίτη. Στη διαφώτιση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τον κίνδυνο εξ ανατολών πρέπει η Ελλάδα, αλλά και όλες οι χώρες που νιώθουν τον Τούρκο να τους απειλεί, να ρίξουν το βάρος τους. Αν καταφέρουν να ξεσηκώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες, οι κυβερνήσεις θα πάψουν να κλείνουν τα μάτια τους. Θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να δράσουν, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα κατά της Τουρκίας. Η πίεση που θα ασκηθεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θα τις αναγκάζει να εγκαταλείψουν το ρόλο του παθητικού θεατή, το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Αν σου άρεσε κάνε