Γιατί έχασαν τα «κοράκια» της αγοράς;

Γιατί έχασαν τα «κοράκια» της αγοράς;

BLOGS UPD 18:46 Δημιουργία 17/06/20, 18:09

Στη γωνία μας περίμεναν όλα τα κοράκια της υφηλίου.

Όπως αποδεικνύεται από την σφαλιάρα που έφαγαν τα hedge funds, τα κοράκια των διεθνών αγορών είχαν εκτιμήσει ότι η Ελλάδα δεν θα άντεχε τις οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Θεώρησαν ότι θα βάδιζε σίγουρα το δρόμο της χρεωκοπίας, θα πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια και πάλι στην αγκαλιά του ΔΝΤ

Στοιχήματισαν στη προοπτική της καταστροφής μας και έχασαν πολλά λεφτά για δύο λόγους.

Πρώτον. Μας μέτρησαν λαμβάνοντας υπόψιν τα μεγέθη που έχουν να κάνουν με το πρόσφατο παρελθόν μας. Δεν μέτρησαν τις σημερινές μας δυνάμεις αλλά και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας Δυνάμεις που δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Προοπτική που δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να βαδίσει στο δρόμο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που υπαγορεύει η εποχή μας, τα νέα δεδομένα.

Δεύτερον Τα «κοράκια» των αγορών δεν είδαν, το τείχος αξιοπιστίας που είχε κτίσει γύρω από τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένα τείχος αξιοπιστίας που δεν την αφήνει εκτεθειμένη από αγνώστους και γνωστούς εχθρούς. Ένα τείχος που της δίνει ανθεκτικότητα, ένα τείχος που την κάνει ασφαλή. Η ηγεσία της με το τρόπο που το έκτισε και το διαχειρίζεται δεν δίνει πολλές δυνατότητες εισβολής και κατάληψης της χώρας, όπως έδινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Κερδίσουμε διάφορες μάχες το τελευταίο καιρό Για να κερδίσουμε το πόλεμο πρέπει να μεγαλώσουμε το τείχος της αξιοπιστίας μας. Μόνον έτσι τα κοράκια θα πάνε οριστικά σε άλλα χωράφια. Δεν θα ξαναγυρίσουν στο χωράφι που λέγεται Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε