Το πολιτικό πόκερ γύρω από τις αποκαλύψεις

Το πολιτικό πόκερ γύρω από τις αποκαλύψεις

BLOGS UPD 11:47 Δημιουργία 29/06/20, 11:45

TAGS

Του Τάκη Σαράντη

Τρεις είναι οι παίχτες που έχουν κάτσει στο τραπέζι με την τσόχα και παίζουν πόκερ γύρω από τις αποκαλύψεις που έχουμε παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα.

Οι τρείς παίχτες που έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

Τα 32 χαρτιά της τράπουλας που έχουν στα χέρια τους οι παίχτες, έχουν φωτογραφίες της επικαιρότητας, όπως του Παπαγγελόπουλου, του Μιωνή, του Παππά, του Καμμένου, της Έλενας Τζούλη (η ντάμα της τράπουλας), κλπ.

Στο πόκερ, ο κάθε παίχτης έχει πάντα τη στρατηγική του, έτσι ώστε στο τέλος να βγει κερδισμένος και να έχει μαζέψει όλο το …χρήμα!

Συνήθως, ο νικητής κάθε παρτίδας πόκερ είναι ο παίκτης που διαθέτει το καλύτερο φύλλο όταν εμφανίζονται όλα τα φύλλα στο τέλος της παρτίδας – γνωστό ως ‘showdown‘ – ή ο παίκτης που πραγματοποιεί το τελευταίο ποντάρισμα στο οποίο δεν γίνεται call, κερδίζοντας έτσι χωρίς να χρειαστεί να φτάσει σε showdown.

Στο συγκεκριμένο πολιτικό παιχνίδι όπου ο κάθε παίκτης παίζει για δικό του λογαριασμό, έχει μπει με μεγάλο avantage ο κ. Μητσοτάκης, αντίθετα με τον κ. Τσίπρα που έχει disavantage και την κ. Γεννηματά να προσπαθεί να κάνει Action (ευκαιρία για δράση).

Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να χτυπά συνέχεια τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού, έτσι ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορεί να τον κερδίσει, καθώς κρατά στα χέρια του και κρυφά χαρτιά.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι έχει στα χέρια του αδύναμα χαρτιά και μπλοφάρει λέγοντας «τα βλέπω όλα», έτσι ώστε να οδηγήσει τους αντιπάλους του σε λάθος κινήσεις.

Το τρίτο πρόσωπο στο παιχνίδι, η Φώφη Γεννηματά, θεωρεί ότι θα έχει κέρδη χτυπώντας τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι το οποίο κάνει πιεστικά, χωρίς όμως προς το παρών να έχει γυρίσει την παρτίδα υπέρ της.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μεγάλη δημοσιότητα καθώς γύρω από το τραπέζι έχουν στηθεί κάμερες, δημοσιογράφοι, κρυφά μικρόφωνα, δημοσκόποι, επικοινωνιολόγοι, πολιτικοί αναλυτές και καθώς το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη θα ενημερώνεστε για τις κινήσεις των παιχτών, με ότι αποτυπώματα αφήνουν στην πολιτική σκηνή.

Υ.Γ. Σημειώνουμε ότι το πόκερ, ένα από τα γνωστότερα και πιο διαδεδομένα παιχνίδια της τράπουλας, μοιράζεται σε μια σειρά από παρτίδες.

Αν σου άρεσε κάνε