Στην ιστορία ο Ταγίπ Ερντογάν θα καταγραφεί ως ο μη έχων σοφία που βεβήλωσε την Αγία Σοφία

Στην ιστορία ο Ταγίπ Ερντογάν θα καταγραφεί ως ο μη έχων σοφία που βεβήλωσε την Αγία Σοφία

BLOGS UPD 19:17 Δημιουργία 12/07/20, 19:14

Του Τάκη Σαράντη

Η σοφία που διέπει τον Τούρκο πρόεδρο. Ταγίπ Ερντογάν, είναι η προσωπική του σοφία και όχι η κοσμική.

Έχει τόσο (και μόνο) προσωπική σοφία, που κατάφερε να αποκλείσει την Τουρκία από τον υπόλοιπο κόσμο και να στερήσει στους Τούρκους τη σοφία να έρχονται κοντά με τους άλλους λαούς και τους άλλους πολιτισμούς.

Δεν έχει τη σοφία ο Ταγίπ Ερντογάν να καταλάβει ότι κάνοντας το κόσμημα της Κωνσταντινούπολης μουσουλμανικό χώρο λατρείας, θα βάλει τους πολίτες της Τουρκίας να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Δυστυχώς για τον Τούρκο πρόεδρο υπάρχουν Τούρκοι πολίτες που έχουν τη σοφία να κοιτούν το όλον, να κοιτούν τον κόσμο και να θέλουν να συμμετέχουν σε αυτόν, να έχουν τη γνώση, την κρίση και το θάρρος να ορίζουν την Αγία Σοφία ως το μνημείο που ανήκει στην ανθρωπότητα.

Ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να σκιαχτεί από το 44% των ερωτηθέντων σε έρευνα στην Τουρκία που πιστεύουν ότι η μοίρα της Αγίας Σοφίας μπήκε στην ημερήσια διάταξη για να αποσπάσει την προσοχή των ψηφοφόρων από τις οικονομικές πληγές της Τουρκίας.

Προσπάθησε να κλείσει μια πληγή που αφορά τη χώρα και τον εαυτό του και άνοιξε μια πληγή σε όλο τον πλανήτη, που μιλά για τη σοφία του Ταγίπ.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία του κ. Ερντογάν δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη, μια Ευρώπη που την εμπαίζει επί χρόνια πολλά και τώρα την τιμωρεί με την βεβήλωση του παγκόσμιου ιστορικού συμβόλου.

Κρίμα για τους Τούρκους αλλά ένεκα της σοφίας Ερντογάν κατατάσσονται πλέον στις χώρες που δεν γνωρίζουν τη λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Στην ιστορία ο Ταγίπ Ερντογάν θα καταγραφεί ως ο μη έχων σοφία που βεβήλωσε την Αγία Σοφία.

Αν σου άρεσε κάνε