Η μεγάλη ευκαιρία των 70 δισ. ευρώ!

Η μεγάλη ευκαιρία των 70 δισ. ευρώ!

BLOGS UPD 13:46 Δημιουργία 21/07/20, 13:37

Σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το κλείσιμο της Συνόδου Κορυφής.

Ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα εξασφάλισε ένα πακέτο 70 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χρήματα αυτά η χώρα δεν θα τα ξοδέψει με την «ανεμελιά του νεόπλουτου». Θα τα χρησιμοποιήσει με στόχο η χώρα να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται, για να ξεφύγει από το παθογενές και μίζερο παρελθόν της.

Με όσα είπε ο πρωθυπουργός οριοθέτησε ουσιαστικά το μεγάλο εθνικό στόχο, που έχει από εδώ και πέρα η χώρα και η κυβέρνησή του, αλλά και τον κίνδυνο που τον απειλεί. Την αλόγιστη σπατάλη που έχει να κάνει με πελατειακές σχέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες πολλές φορές στο παρελθόν πέταξαν στα σκουπίδια πολλά δισεκατομμύρια ή καλύτερα επενδύθηκαν για την εξαγορά ψήφων αλλά και για το χτίσιμο νέων τζακιών.

Η κυβέρνηση, όπως έδειξε με την δήλωσή του ο πρωθυπουργός, δεν Θα ακολουθήσει το δρόμο, που ακολούθησαν κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Ο εθνικός στόχος της αναπτυξιακής και ορθής διαχείρισης του πακέτου των 70 δισ. ευρώ, που σφράγισε με τις αποφάσεις της η Σύνοδος Κορυφής, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων χρόνων. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προστατευθεί ως «κόρη οφθαλμού». Για να λειτουργήσει υπέρ της αγοράς και της απασχόλησης, πέρα από την παράμετρο που έβαλε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση οφείλει να άρει τα εμπόδια που βάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι γραφειοκράτες, που πολλές φορές δεν αφήνουν όσους έχουν δικαίωμα και μπορούν να φθάσουν να πλησιάσουν στην πηγή, για να πιουν νερό.

Αν το καταφέρει αυτό η κυβέρνηση, η χώρα θα αποκτήσει άλλο βηματισμό. Διαφορετικά, η μεγάλη ευκαιρία των 70 δισ. ευρώ θα χαθεί.

Αν σου άρεσε κάνε