Η παρτίδα πόκερ του κ. Ερντογάν

Η παρτίδα πόκερ του κ. Ερντογάν

BLOGS UPD 14:09 Δημιουργία 22/07/20, 13:59
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αναλύσεις επί αναλύσεων γίνονται αυτές τις ώρες για το ενδεχόμενο επιθετικής κίνησης του Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή.

Εντός κι εκτός Ελλάδος πολιτικοί, διπλωματικοί και στρατιωτικοί παράγοντες προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις διαθέσεις των Τούρκων.

Πέρα από όσα γίνονται στο παρασκήνιο, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν γνώση και πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, μιλούν για μία σκληρή παρτίδα πόκερ που παίζει αυτή την ώρα ο πρόεδρος Ερντογάν με την Ελλάδα απέναντί του αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης, των ηγετών της, που τον θεωρούν κινούμενη άμμο, βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο Ερντογάν συνεχώς μας δοκιμάζει, δοκιμάζει τις αντοχές τις δικές μας και των Ευρωπαίων, με στόχο να μας καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων, φοβισμένου, έτοιμους να του δώσουμε ό,τι μας ζητήσει υπό την απειλή της πολεμικής εμπλοκής.

Η τακτική αυτή δεν φαίνεται να του βγαίνει έως αυτή την ώρα. Οι κινήσεις που έχει κάνει, η παρτίδα πόκερ που παίζει τον έχουν εγκλωβίσει. Τον έχουν κολλήσει με την πλάτη στον τοίχο. Η αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, η απάντηση που έδωσε η Ελλάδα στην εισβολή των μεταναστών, αλλά και η στάση της κυβέρνησης σε μία σειρά από προκλήσεις, του χάλασαν το σχέδιο που είχε εκπονήσει.

Νιώθει ότι δεν έχει πολλές κινήσεις στη διάθεσή του, έχει εκτεθεί στο εσωτερικό του, αλλά από την άλλη Ευρωπαίοι που μέχρι πρότονος τον δικαιολογούσαν, του έχουν στείλει και του στέλνουν μήνυμα με σκοπό τη συμμόρφωσή του. Επειδή δεν του βγαίνει το παιχνίδι, προσπαθεί να μας προκαλέσει, για να κάνουμε εμείς τη λάθος κίνηση. Αν δεν την κάνουμε, θα αναγκαστεί να σταματήσει την παρτίδα πόκερ που παίζει. Θα συνεχίσει την τακτική του αντατορτοπολέμου, του φόβου και των απειλών στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Αν σου άρεσε κάνε