Να γιατί ΔΕΝ θα έχουμε πρόωρες εκλογές (εκτός κι αν πιαστώ κορόιδο)

Να γιατί ΔΕΝ θα έχουμε πρόωρες εκλογές (εκτός κι αν πιαστώ κορόιδο)

BLOGS Δημιουργία 31/07/20, 12:11

Του Τάκη Σαράντη

Αν κάτι εδώ και μήνες πάει και έρχεται συνέχεια στην επικαιρότητα, είναι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τα σενάρια από τη μία φουντώνουν, από την άλλη αποσύρονται, πάντα όμως υπάρχει τροφή για μας τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα με μας, δουλειά έχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι πολιτικοί αναλυτές, οι επικοινωνιολόγοι και πάει λέγοντας.

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών επίσης απασχολεί ιδιαίτερα και τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς θέλουν να είναι προετοιμασμένοι και να μην αιφνιδιαστούν, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Ομολογώ ότι και εγώ έχω μπει πολλές φορές σε σκέψεις και υπολογισμούς, μετρώντας τις πιθανότητες να έχουμε πρόωρες εκλογές, ώσπου τελικά κατέληξα.

Κατέληξα ότι δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές, γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να λένε ψέματα ο Πρωθυπουργός και οι στενοί συνομιλητές – συνεργάτες του.

Ο Πέτσας

Προχθές ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (με άλλα λόγια αυτός που μιλά εκ μέρους του Πρωθυπουργού), σε τηλεοπτική του συνέντευξη ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε.

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έχουμε εντολή 4ετίας. Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι να υλοποιήσουμε το έργο μας» και συνέχισε λέγοντας. «Το κλειδί είναι να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους Έλληνες, πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά και να κριθούμε στο τέλος της 4ετίας έχοντας κάνει τη ζωή τους καλύτερη».

Ο Γεραπετρίτης

Πριν από 15 ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του, ρωτήθηκε για τις πρόωρες εκλογές και απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το κεφάλαιο αυτό δεν θα πρέπει να επενδυθεί στη μεγιστοποίηση της πολιτικής επιρροής μέσω εκλογών, τις οποίες δεν χρειάζεται η χώρα».

Ο Πρωθυπουργός

Καταλήγω φυσικά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον άνθρωπο ο οποίος θα πάρει αποκλειστικά μία τέτοια απόφαση και δανείζομαι δύο διαψεύσεις από το στόμα του, που έχουν ιδιαίτερη αξία.

Τον Ιούνιο στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τους είπε:

«Όλη αυτή η παραφιλολογία μήπως είναι τώρα η ώρα να πάμε σε εκλογές που έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η απάντηση είναι «όχι». Διότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές».

Τον Ιούλιο σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω την χώρα σε εκλογές» και συμπλήρωσε: «Θα ήταν πολιτικά ανέντιμο να προσφύγω σε εκλογές επειδή έχω πολιτικό κεφάλαιο».

Τα έβαλα όλα μέσα στο κεφάλι μου και καταλήγω ότι τελικά ΔΕΝ θα έχουμε πρόωρες εκλογές, γιατί ΔΕΝ μπορεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι στενοί του συνεργάτες να λειτουργήσουν «πολιτικά ανέντιμα».

ΔΕΝ μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μας κοροϊδεύει κάθε λίγο και λιγάκι τονίζοντας ότι δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Πιστεύω αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας – μιας χώρας που επί πολλά χρόνια βασανίζεται, – άρα ΔΕΝ θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Ελπίζω να μην πιαστώ κορόιδο ως …ευκολόπιστος!

Υ.Γ. Την πραγματική απειλή εξ Ανατολών, δεν την έχω προσμετρήσει στις παραπάνω σκέψεις μου.

Αν σου άρεσε κάνε