Με αφορμή την Εύβοια: Ας σταματήσουν ΟΛΟΙ να κάνουν πολιτική επί πτωμάτων

Με αφορμή την Εύβοια: Ας σταματήσουν ΟΛΟΙ να κάνουν πολιτική επί πτωμάτων

BLOGS Δημιουργία 11/08/20, 14:09

Του Τάκη Σαράντη

Αυτή τη φορά γράφω ως γνήσιος Ευβοιώτης, μετά την βιβλική καταστροφή και τις χαμένες ζωές στα Ψαχνά, τα Πολιτικά, τα Βασιλικά…. την Κεντρική Εύβοια.

Κοιτώ τις συγκλονιστικές εικόνες και ξανα-σκέφτομαι ότι επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούν όλοι και να πάψουν να κάνουν πολιτική επί πτωμάτων.

Έχει ξανα-φτάσει η στιγμή που οι πολιτικοί οφείλουν να καταλάβουν ότι είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση (αυτό ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΙΝΑΛ), θα πρέπει να επιτελούν το έργο τους, να σώζουν τον κόσμο και τις περιουσίες τους και όχι να χτίζουν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε πτώματα και καταστροφές.

Αν είχε σπίτι στο Μάτι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είχε χάσει δικούς του ανθρώπους, τι θα έλεγε στην Κυβέρνηση και τη Δούρου; Πως θα αντιδρούσε;

Αν σήμερα έχανε την οικογένειά του στην Εύβοια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τι θα έλεγε στη σημερινή κυβέρνηση και τον Χαρδαλιά; Τι θα έκανε;

Εσείς, οι πολιτικοί, οι Βουλευτές, οι Υπουργοί, κάποια στιγμή θα πρέπει να βρείτε το θάρρος να μιλήσετε ανοιχτά και να επιρρίψετε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Έχετε αναλογιστεί πόσο, μα πόσο ρεζίλι γίνεστε όταν πρέπει να πείτε στα κανάλια το ποίημα που σας έχουν υποδείξει;

Επαναλαμβάνω ότι απευθύνομαι σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, γιατί τη μία μέρα είναι στο κόμμα της εξουσίας και την άλλη στην αντιπολίτευση.

Αυτή η εναλλαγή ρόλων σε πανομοιότυπες καταστροφικές παραστάσεις, μόνο θυμό προκαλεί.

Από τη μία να υπερασπίζεσαι αυτούς που φταίνε για το Μάτι και στη συνέχεια να βρίζεις αυτούς που φταίνε για την Εύβοια και από την άλλη να βρίζεις αυτούς που φταίνε για το Μάτι και να υπερασπίζεσαι τους υπεύθυνους για την Εύβοια.

Βαρεθήκαμε να παίζουν την κολοκυθιά.

Νισάφι πια. Απλά κάντε τη δουλειά σας και σταματήστε τις δηλώσεις, τις παχιές κουβέντες και τις υποσχέσεις. Λόγια διαχρονικά επαναλαμβανόμενα, άσχετα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση.

Δείτε δύο παραδείγματα.

Δανείζομαι δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έγραψε: «Εμπαιγμός αντί για συγγνώμη προς τους πληγέντες της Εύβοιας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Γυρίζω το χρόνο 2 χρόνια πίσω, κάνω δύο μικρές αλλαγές και τότε το δελτίο τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να λέει. «Εμπαιγμός αντί για συγγνώμη προς τους πληγέντες στο Μάτι από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Το μήνυμα «η Πολιτεία θα είναι δίπλα τους και θα συμπαρασταθεί σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους -είτε μιλάμε για νοικοκυριά, είτε μιλάμε για επιχειρήσεις- μέσα σε αυτή την ξαφνική καταστροφή», αν κάποιος δεν ξέρει ποιος και πότε το είπε, θα μπορεί να σκεφτεί ότι το είπε ο Μητσοτάκης για την Εύβοια ή ο Τσίπρας για το Μάτι. (Ο Μητσοτάκης το είπε).

Ποια είναι όμως η διαφορά; Καμία. Απλά, εναλλαγή ρόλων.

Κάθε λίγο και λιγάκι διαπιστώνουμε – δυστυχώς – ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι ικανό ή δεν θέλει να μαθαίνει από τα λάθη του.

Ας κάνουν κάτι.

Κερδισμένος θα είναι μόνο αυτός που θα προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός Ανεξάρτητου Οργανισμού Προστασίας, που να μπορεί να προβλέπει, να εντοπίζει, να αντιδρά άμεσα, να προτείνει και να υλοποιεί, χωρίς μικροκομματικές παρεμβάσεις.

Αν σου άρεσε κάνε