Δεν θέλουμε σύγκρουση, αλλά...

Δεν θέλουμε σύγκρουση, αλλά...

BLOGS UPD 15:43 Δημιουργία 11/08/20, 15:09

Όλα δείχνουν ότι μόνο μια ουσιαστική παρέμβαση των μεγάλων παικτών, ΗΠΑ - ΕΕ- ΝΑΤΟ, Γερμανίας, Γαλλίας κ.ά έχει πιθανότητα να αποτρέψει τη σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας.

Στο προσκήνιο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται, πέρα από τις χλιαρές δηλώσεις, μια τέτοια αποτρεπτική δύναμη. Στο παρασκήνιο όμως γίνεται μεγάλο παιχνίδι.

Όλες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι Ελλάδα και Τουρκία δέχονται αυτές τις ώρες αφόρητες πιέσεις για να κάνουν, ένα βήμα πίσω. Το βήμα αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει από καμιά πλευρά. Από τη μια έχουμε το μεγαλοϊδεατισμό του σουλτάνου και από την άλλη το διεθνές δίκαιο που σε κάθε έκφραση και ερμηνεία παντός τύπου και σχολής είναι ταυτισμένο με τις θέσεις της Ελλάδος. Παρά τις δυσκολίες όμως υπάρχουν ελπίδες προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης. Οι Αμερικάνοι αλλά και όσοι παίζουν ρόλο στην Ευρώπη έχουν μπει γερά στο παιχνίδι τις τελευταίες ώρες. Δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν τον διαιτητή . Το ερώτημά που προκύπτει είναι για ποιο θέμα και με ποιο κόστος για τα συμφέροντά μας.

Δεν υπάρχει Έλληνας, πατριώτης και νοήμων άνθρωπος που να θέλει τη σύγκρουση με τη Τουρκία. Από την άλλη όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να δώσουμε στον Ερντογάν αυτά που μας ζητάει.

Η λύση της εθνικής άσκησης που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη αλλά πρέπει να είναι καθαρή έστω και αν αυτό έχει κόστος για το σήμερα, για την καθημερινότητα μας. Σε διαφορετική περίπτωση ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε ως χώρα, ως λαός θα είναι μεγάλος. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας εγκαλέσουν οι επόμενες γενιές. Θα μας ζητήσουν το λόγο, θα μας δικάσουν για το μέλλον που τους φτιάξαμε.

Αν σου άρεσε κάνε