Η διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ από την πλατεία Συντάγματος προς το Μέγαρο Μαξίμου και τούμπαλιν

Η διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ από την πλατεία Συντάγματος προς το Μέγαρο Μαξίμου και τούμπαλιν

BLOGS UPD 09:28 Δημιουργία 06/10/20, 09:27

Του Τάκη Σαράντη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, την διαδρομή του προς την εξουσία την ξεκίνησε από τα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος, μέσα από πορείες, συγκεντρώσεις, καπνογόνα και μάχες σώμα με σώμα.

Οι μάχες κερδήθηκαν και έδωσαν ώθηση στη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, άνοιξαν το δρόμο από την Πλατεία Συντάγματος προς την Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πέντε χρόνια στάση στο Μαξίμου, πέντε χρόνια όμως, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε την πλατεία Συντάγματος, έκανε delete στις πορείες και τα συλλαλητήρια.

Άραγε αυτά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε ούτε μία αιτία για δυναμικές πορείες; Δεν ήταν αιτία η υπογραφή μνημονίου; Πήγαν όλα τόσο καλά και στην υγεία και στην παιδεία;

Προφανώς και υπήρχαν πολλές αφορμές, όμως το πεζοδρόμιο το τίμησε μόνο το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθεί από μακριά (το καλό σενάριο) ή να συμμετέχει μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (το κακό, αλλά πραγματικό σενάριο).

Τα χρόνια όμως πέρασαν, η πορεία αντιστράφηκε και πλέον η διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από το Μέγαρο Μαξίμου προς την πλατεία Συντάγματος, διαδρομή ομολογουμένως δύσκολη πλέον.

Η κινηματική πολιτική πρέπει να υπάρχει, αρκεί όμως να μην την στηρίζουν αλά καρτ, κατά το πώς τους βολεύει!

Την περίοδο 2010 – 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα συλλαλητήρια και στη Βουλή ήταν αυτοί που ψήφιζαν τα μνημόνια ή στήριζαν τις κυβερνήσεις που τα υλοποιούσαν.

Την περίοδο 2015 – 2020 στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 3ο μνημόνιο, άρχισε να εντάσσει στο εσωτερικό του αυτούς που έβριζε (Τζάγκρη, Ραγκούσης, Μωραΐτης, Ξενογιαννακοπούλου, κλπ) και η πλατεία ήταν άδεια (πλην ΚΚΕ).

Τώρα, στην χρονική περίοδο που διανύουμε, η πλατεία Συντάγματος σιγά σιγά αρχίζει να γεμίζει για τα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνεται(;) αριστερός και επενδύει σε αυτό για να ξαναμπεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπάρχει όμως μια διαφορά.

Το 2010 – 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα της αριστεράς και δεν είχε δοκιμασθεί στην εξουσία. Τώρα όμως έχει δοκιμασθεί, έχει δώσει δείγμα γραφής και έχει εντάξει στο εσωτερικό του, ό,τι, μα ό,τι βρίσκει για να καλύψει τον τίτλο «Προοδευτική Συμμαχία».

Τότε, ο αγανακτισμένος κόσμος πείσθηκε να ακουμπήσει κάπου και ακούμπησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, ο κόσμος που έχει αρχίσει να ζορίζεται, που θα βρει αποκούμπι;

Αν σου άρεσε κάνε