Νισάφι πια Ευρώπη, νισάφι πια Άνγκελα!

Νισάφι πια Ευρώπη, νισάφι πια Άνγκελα!

BLOGS UPD 09:52 Δημιουργία 07/10/20, 09:50

Του Τάκη Σαράντη

Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα.

Σε πρώτη φάση οι Ευρωπαίοι συναντήθηκαν το καλοκαίρι, για τους Τούρκους και την προβληματική τους συμπεριφορά και αποφάσισαν οι ηγέτες (και κυρίως η καγκελάριος) να κλωτσήσουν το κουβάρι της λύσης ή των κυρώσεων, προς τον Οκτώβριο.

Σε δεύτερη φάση, τον Οκτώβριο, οι Ευρωπαίοι (και κυρίως πάλι η Μέρκελ) ξανακλώτσησαν το κουβάρι προς τον Δεκέμβριο, αρνούμενοι όχι μόνο να προχωρήσουν σε κυρώσεις, αλλά ούτε να βάλουν τη λέξη «κυρώσεις» στο τελικό κείμενο.

Από το καλοκαίρι όμως μέχρι και σήμερα, ο Ερντογάν κάνει πλάκα στους Ευρωπαίους, προφανώς σε συνεννόηση με κάποιους από αυτούς (δηλαδή την Άνγκελα) και συνεχίζει το χαβά του.

Οι Τούρκοι βρίζουν, προκαλούν και ξαναπροκαλούν με τελευταίο επεισόδιο την ανακοίνωση του ανοίγματος του παραλιακού μετώπου στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, σε συνδυασμό με την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ- Ερντογάν , όπου ανάμεσα στα άλλα ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι «δεν μπορεί η Ευρώπη και τα συμφέροντά της να είναι όμηροι της Ελλάδας και της Κύπρου».

Δυστυχώς η Ευρώπη είναι όμηρος της Γερμανίας και των δορυφόρων της, με αποτέλεσμα Ελλάδα και Κύπρος να είναι όμηροι της Μέρκελ και των Ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Όλοι όσοι εδώ και έξω εμπιστεύονται και συνομιλούν με αυτή τη συγκεκριμένη Ευρώπη, τι σκέφτονται να κάνουν;

Αυτή την Ευρώπη την εμπιστεύονται αυτοί που παρουσιάζονται ως ηγέτες της συρόμενοι;

Μήπως κάποιοι ηγέτες της Ευρώπης θα έπρεπε να σηκώσουν τη φωνή τους ή να κρυφτούν από ντροπή;

Νισάφι πια!

Αν σου άρεσε κάνε