Τα δάκρυα της Περιστέρας και ενός ολόκληρου λαού

Τα δάκρυα της Περιστέρας και ενός ολόκληρου λαού

ΑΛΕΞΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ UPD 14:02 Δημιουργία 05/07/18, 12:22
Αρθρογράφος: Αλέξης Ρωμανός
ΑΛΕΞΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από το φορτισμένο με πάθη και ψέματα καλοκαίρι του δημοψηφίσματος του Αλέξη.

Τότε που ο Γιά(ν)ης με τις ευλογίες του Αλέξη έκανε ό,τι μπορούσε για να διαλύσει μία ολόκληρη χώρα.

Τότε που ο «επαναστάτης» ελληνικός λαός, χόρευε και πανηγύριζε στο Σύνταγμα την ημέρα της «μεγάλης νίκης» και του «ΟΧΙ» που μετά έγινε «ΝΑΙ», με τη Ζωή και τη Ραχήλ να σέρνουν πρώτες τον χορό.

Τότε που ο Γιάνης έκλεισε τις τράπεζες και η πρώτη φορά Αριστερά έπαιζε στα ζάρια έναν ολόκληρο λαό.

Το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου οδήγησε σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, ζημίωσε την ελληνική οικονομία με πάνω από 100 δις ευρώ, κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη χώρα μας, φόρτωσε στις πλάτες των ελληνικών νοικοκυριών πρόσθετα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 15 δις ευρώ και προκάλεσε τεράστιο σοκ στο τραπεζικό σύστημα, από το οποίο ακόμη δεν έχει συνέλθει.

Το δημοψήφισμα ήταν η τελευταία πράξη της καταστροφικής διαπραγμάτευσης της πρώτης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε και χωρίς πραγματικό ερώτημα είχε ως αποτέλεσμα να διχάσει τον ελληνικό λαό, να καταρρακώσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Τρία χρόνια μετά ακόμα ζούμε τις συνέπειες. Τα capital controls εφαρμόζονται ακόμα και είναι άγνωστο πότε θα καταργηθούν πλήρως. Η κρατική περιουσία παραμένει δεσμευμένη στο Υπερταμείο για ακόμα 96 χρόνια.

Αν και θεωρητικά το νέο μνημόνιο που υπέγραψε αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,5% μέχρι το 2060 θα συνεχίσουν να δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμα.

Εάν η σύζυγος του Πρωθυπουργού κατά δήλωσή της κλαίει κάθε 5η Ιουλίου, ο ελληνικός λαός, που υφίσταται όλες τις παραπάνω συνέπειες, τι θα πρέπει να κάνει;

Αν σου άρεσε κάνε