Μέι: Ή Brexit υπό άλλη μορφή ή δεύτερο δημοψήφισμα

Μέι: Ή Brexit υπό άλλη μορφή ή δεύτερο δημοψήφισμα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:20 Δημιουργία 25/03/19, 18:17

Το μήνυμα ότι μία αλλαγή επί της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ δεν είναι επιλογή έστειλε η Τερέζα Μέι, απευθυνόμενη στο Κοινοβούλιο, στο περιθώριο του σημερινού έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, που διεξάγεται με «φόντο» το ισχυρό πρέσινγκ για την παραίτηση της πρωθυπουργού.

Η έκτακτη συζήτηση αναμένεται να καταλήξει αργά το βράδυ σε ψηφοφορία επί προτάσεων, που έχουν καταθέσει ομάδες βουλευτών και κόμματα, με στόχο την ανάληψη της διαδικασίας των βημάτων που θα ακολουθηθούν για την έξοδο από την Ε.Ε.

Η Μέι έδωσε τις εναλλακτικές επιλογές: είτε να εφαρμοστεί ένα Brexit υπό άλλη μορφή είτε να προχωρήσει η χώρα σε δεύτερο δημοψήφισμα.

Η ίδια, ωστόσο, υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό το κοινοβούλιο να παραμείνει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 παρά να αρχίσει να μιλά για την εξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος». Eπεσήμανε δε ότι τώρα είναι η στιγμή για να ληφθεί μια απόφαση.

«Το προκαθορισμένο αποτέλεσμα είναι να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Μέι. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε επίσης ότι δεν έχει αρκετή στήριξη, ώστε να θέσει τη συμφωνία επί του διαζυγίου με την Ε.Ε. σε τρίτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

«Γνωρίζω πως η συμφωνία μου αποτελεί συμβιβασμό», τόνισε η ίδια, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι ο σωστός δρόμος είναι το ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. το συντομότερο δυνατόν με συμφωνία, τώρα στις 22 Μαίου. «Ωστόσο, με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ακόμη επαρκής υποστήριξη στο Σώμα για να επαναφέρει τη συμφωνία για μια τρίτη ουσιαστική ψήφο», είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε