Έσπασε τo φράγμα των 100 δισ. η Huawei

Έσπασε τo φράγμα των 100 δισ. η Huawei

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:42 Δημιουργία 29/03/19, 10:29

O τζίρος του κινεζικού κολοσσού Huawei ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια το 2018, σημειώνοντας 25% αύξηση κερδοφορίας, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ, δηλαδή τα εμπάργκο και τις ποινικές διώξεις.

Ο «πόλεμος» του κινεζικού κολοσσού με την αμερικανική πλευρά θα είναι πάντως μακρύς και δύσκολος και πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική στάση της Ευρώπης, που προσπαθεί προς το παρόν να κρατήσει λεπτές ισορροπίες.

Η Huawei ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της το περασμένο έτος σκαρφάλωσαν στα 721,2 δισ. γιουάν (107 δισ. δολάρια), ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 59,3 δισ. γιουάν. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της «έτρεξαν» με ρυθμούς 19,5%, τους ταχύτερους εδώ και δύο χρόνια, χάρη και στην σημαντική αύξηση της απήχησης των νέων smartphone. Από την άλλη, σε μία πρώτη ένδειξη των πιέσεων, που αντιμετωπίζει, στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υποδομών, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 1,3%.

ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει στις τοπικές εταιρείες τηλεπικοινωνίας να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία Huawei για τα δίκτυα 5G. Η Γερμανία πρόσφατα επέτρεψε στην κινεζική εταιρεία να συμμετάσχει στον σχετικό διαγωνισμό, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν.

Στη Βρετανία χθεσινή έκθεση του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας αναφέρει ότι μπορεί να προσφέρει «περιορισμένες μόνο διαβεβαιώσεις ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι ασφαλείας από τη Huawei».

Η εταιρεία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου. Παράλληλα διαμηνύει πως θα μεταφέρει τις επενδύσεις της, όπου είναι καλοδεχούμενη.

Αν σου άρεσε κάνε