Με απειλές απαντά ο Ακάρ στον Αποστολάκη

Με απειλές απαντά ο Ακάρ στον Αποστολάκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:21 Δημιουργία 29/03/19, 14:14

Συνέχεια στις απειλές του τελευταίου διαστήματος κατά της Ελλάδας δίνει την Παρασκευή η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, περί «χοντρή πατάτας» από την Άγκυρα.

Ο κ. Ακάρ είπε πως η Τουρκία αναμένει από όλους «να αποφεύγουν τις προκλήσεις» στο Αιγαίο. Όπως είπε, η τουρκική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στην ειρήνη, στη φιλία και στην αρχή της καλής γειτονίας. Διαμήνυσε ωστόσο πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

«Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στο πλαίσιο της άμυνας και του διεθνούς δικαίου» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων στη ‘γαλάζια πατρίδα’».

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας έγιναν με φόντο τις επανειλημμένες αναφορές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Την Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε εκφράσει από τη Νέα Υόρκη την ανησυχία του για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη στάση της Τουρκίας ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε πως «από τη μία θέλει να διακηρύττει ότι θέλει να έχουμε καλές σχέσεις και να μην υπάρχει ένταση στην περιοχή κι από την άλλη την πυροδοτεί». «Εμείς κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε ισορροπίες στην περιοχή και να μην ανταποκριθούμε σ' αυτές τις προκλήσεις, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι κάποιο θερμό επεισόδιο» σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε