Νέα παράταση για το Brexit ζήτησε η Μέι

Νέα παράταση για το Brexit ζήτησε η Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:24 Δημιουργία 02/04/19, 20:11

Σε μια ακόμα προσπάθεια να πιέσει τους Βρετανούς βουλευτές ώστε να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η Τερέζα Μέι, σε νέα τηλεοπτική της δήλωση προς το βρετανικό λαό από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συντηρητική πρωθυπουργός ζήτησε νέα παράταση του άρθρου 50, «όσο πιο μικρή γίνεται» όπως δήλωσε η ίδια, τονίζοντας πως θα έχει νέα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα κοινό σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ακόμα, η κ. Μέι ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει μια λύση μέχρι τις 22 Μαΐου, προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να μην λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, θέλοντας να πιέσει τη Βουλή των Κοινοτήτων, που έχει απορρίψει μέχρι στιγμής 3 φορές το σχέδιο της συμφωνίας της πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ έχουν θέσει ως deadline για το Brexit την 12η Απριλίου, αναφέροντας πως εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τότε, θα προκύψει κατάρρευση των συζητήσεων (no deal).

Στο αποψινό της διάγγελμα, η Μέι σημείωσε ακόμα πως «χρειάζεται να έχουμε μια συμφωνία μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου.

Αν σου άρεσε κάνε