Αισιόδοξος ο Τραμπ για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Αισιόδοξος ο Τραμπ για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:45 Δημιουργία 04/04/19, 19:42

Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια «πολύ καλή συμφωνία» με την Κίνα για το εμπόριο, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις ΗΠΑ.

Ο ίδιος, απείλησε το Μεξικό με επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα, εάν η χώρα δεν συνεργασθεί με τις ΗΠΑ στο ζήτημα των μεταναστών.

«Εάν δεν είναι πολύ καλή συμφωνία, τότε δεν θα την εφαρμόσουμε», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, αν και παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα περίπλοκη συμφωνία, που καλύπτει ευαίσθητα ζητήματα, όπως την κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την τεχνολογία. Παρά τα ακανθώδη ζητήματα, φαίνεται οι σινο-αμερικανικές συνομιλίες προχωρούν ομαλά, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει ότι δεν αναμένεται σήμερα κάποια ανακοίνωση για την ημερομηνία της συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Τζινπίγκ.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ εξαπέλυσε απειλές κατά του Μεξικού για την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα ή ακόμη και κλείσιμο των συνόρων εάν η χώρα δεν βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και εάν δεν σταματήσει την διακίνηση ναρκωτικών που εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε