Ο Τραμπ «δείχνει» σε συμφωνία με Κίνα μέσα σε 4 εβδομάδες

Ο Τραμπ «δείχνει» σε συμφωνία με Κίνα μέσα σε 4 εβδομάδες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:51 Δημιουργία 05/04/19, 12:49

Θετικές εξελίξεις έρχονται από το μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών Ουάσιγκτον-Πεκίνου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι κοντά σε εμπορική συμφωνία, που μπορεί να ανακοινωθεί μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

«Είμαστε πιο κοντά στο να κλείσει η συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει, καθώς δεν έχει κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιου Χι, ο Τραμπ σημείωσε ότι κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία της συμφωνίας έχουν συμφωνηθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν.

«Και σκέφτομαι ότι, μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ίσως λιγότερο, ίσως περισσότερο, όσο χρειάζεται, κάτι πολύ μνημειώδες θα μπορούσε να ανακοινωθεί», τόνισε ο Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Κίνας δήλωσε από την πλευρά του ότι «ένα νέο κονσένσους» έχει επιτευχθεί και από τις δύο πλευρές όσον αφορά το κείμενο της συμφωνίας, όπως μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Αν σου άρεσε κάνε