Η Μέι τα «έσπασε» με τον Κόρμπιν για το Brexit

Η Μέι τα «έσπασε» με τον Κόρμπιν για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:56 Δημιουργία 05/04/19, 19:19

Σε «ναυάγιο» κατέληξαν οι προσπάθειες της Τερέζα Μέι και του Τζέρεμι Κόρμπιν για μια συμφωνία επί του Brexit, ώστε η Βρετανίδα πρωθυπουργός να πάει με ένα κοινό σχέδιο στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Απριλίου.

Στελέχη των Εργατικών ανέφεραν την Παρασκευή πως οι συνομιλίες σταματούν, χρεώνοντας στην πρωθυπουργό και επικεφαλής των Τόρις αδιαλλαξία και λέγοντας πως «είμαστε απογοητευμένοι που η κ. Μέι δεν έκανε κανένα συμβιβασμό και φάνηκε πως δεν έχει διάθεση για να κλείσει μια συμφωνία. Την καλούμε να παρουσιάσει άμεσα ένα βιώσιμο σχέδιο» τόνισαν οι συνεργάτες του κ. Κόρμπιν.

Την Τετάρτη και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν «εποικοδομητικό» τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, οι οποίες συνεχίστηκαν χθες και σήμερα. Η Μέι πρότεινε αυτή τη διαπραγμάτευση αφού η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές από τους βουλευτές.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία, η Ισπανία και το Βέλγιο επαναφέρουν το ενδεχόμενο no deal στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνεδρίαση των πρεσβευτών της ΕΕ, λέγοντας πως το αίτημα που απέστειλε η βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα, ζητώντας την παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου δεν έχει κάποιο καινούργιο στοιχείο ώστε να αλλάξει η στάση τους.

Αν σου άρεσε κάνε