Ευρωεκλογές 2019: Ο Σαλβίνι και η «μεγάλη των ακροδεξιών σχολή»

Ευρωεκλογές 2019: Ο Σαλβίνι και η «μεγάλη των ακροδεξιών σχολή»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:32 Δημιουργία 08/04/19, 14:29

Μήνυμα για την ανάληψη της ηγεσίας ενός μεγάλου ακροδεξιού μετώπου εν όψει των ευρωεκλογές του Μαΐου θέλησε να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, τη Δευτέρα σε σχετική εκδήλωση που έγινε στη Ρώμη.

Ο Σαλβίνι προωθεί ένα νέο κίνημα, που έχει ως στόχο να ενώσει εθνικιστές ανά την Ευρώπη, προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι τον έλεγχο. Σε εκδήλωση στο Μιλάνο για τις επικείμενες Ευρωεκλογές υποσχέθηκε να «σώσει την Ευρώπη» και άσκησε δριμεία κριτική σε τραπεζίτες και γραφειοκράτες.

«Αυτοί που καταστρέφουν το ευρωπαϊκό όνειρο είναι οι γραφειοκράτες και οι τραπεζίτες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. μετατρέπεται σε εφιάλτη. «Εγώ θέλω ότι ευρωπαϊκό όνειρο της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που μιλούσε για πλήρη απασχόληση. Εάν η Ε.Ε. βασίζεται μόνο σε επιχειρήσεις και χρηματοοικονομικά δεν είναι όνειρο, είναι εφιάλτης» τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του είναι πιο ασφαλή σύνορα, αλλά και η προστασία των «made in Europe» προϊόντων, ενώ υποστήριξε την ανάγκη για αναθεώρηση εμπορικών συμφωνιών. «Πρέπει να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή παραγωγή αναθεωρώντας εμπορικές συμφωνίες. Πρέπει να ακούγεται και η δική μας φωνή και όχι να διαπραγματεύονται μόνο απευθείας οι Βρυξέλλες με τους διεθνείς οργανισμούς» είπε.

Ο Σαλβίνι συνοδευόταν από εκπροσώπους του γερμανικού AfD, του ακροδεξιού φινλανδικού κόμματος «Φινλανδοί» και του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας. Οι τρεις σύμμαχοι είναι μάλλον μεγάλη αποτυχία, εάν σκεφτεί κανείς ότι στόχος του ήταν να ενώσει εκπροσώπους 15 έως 20 ευρωσκεπτικιστικών ομάδων σε μία συμμαχία ενόψει της κάλπης.

Αν σου άρεσε κάνε