Αμετανόητος ο Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400

Αμετανόητος ο Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:50 Δημιουργία 08/04/19, 17:45

Τη σταθερή θέση της Τουρκίας να προχωρήσει με την αγορά του πυραυλικού συστήματος των S-400 από τη Ρωσία, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτή η επιλογή στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν από τη Μόσχα, μετά από τη νέα συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πέρα από το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «στοχεύουμε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μας να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως «σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μας τίθενται ενώπιον των χωρών μας και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα. Πρωτίστως πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, για την Ρωσική Ομοσπονδία και την Τουρκία υπάρχουν και άλλες προοπτικές, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πώληση στην Τουρκία σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε